Jak na to: Dokonalá foukaná

Krásně vyfoukané vlasy od našich kadeřníků jsou samozřejmostí. Jak to ale udělat, když nemáte čas a potřebujete si vyfénovat vlasy sama doma? Poradí vám naše kadeřnice Tereza Larišová.

1. Správné produkty

Pro dokonalou foukačku je důležité začít už u mytí hlavy. Důležité je, aby vám kadeřník doporučil správné produkty (šampón a kondicionér), aby po vyfoukání vlasy neztrácely objem a držely tvar. Jednoznačně bych doporučila profesionální produkty ze salónu, jelikož výrobky z drogérie mají tendenci vlasy zatěžovat. A také s vámi výběr v drogérii nikdo nezkonzultuje.

2. Opatrně rozčesat

Je určitě dobré vlasy lehce rozčesat, ještě když na nich máte kondicionér. Vyvarujte se také urputnému tření vlasů do ručníku. V mokrém stavu jsou citlivější a tím byste je narušila.

3. Styling

Než se pustíte do samotného foukání, určitě není od věci aplikovat na mokré vlasy nějaký produkt. Ten vybírejte podle toho, co od výsledné úpravy očekáváte. Existují stylingy ke kořínkům pro objem, fluid pro vlnitou texturu nebo ochrana před teplem, pokud budete vlasy následně žehlit, kulmovat a podobně.

4. Foukejte v předklonu

Abyste dosáhla co největšího objemu, je ideální foukat vlasy v předklonu a to tak, že si zčešete všechny vlasy do protisměru od hlavy a foukáte po směru růstu vlasů, tedy od krku dolů na zem. Pokud byste je foukala proti směru, budou zbytečně krepatět. To samé proveďte v konturách nad ušima. Opět vyčesat okolo od hlavy a foukat po směru. Udělá to krásný objem. Je určitě fajn přehazovat si pěšinku, aby vám vlasy držely v objemu. Při zachování pěšinky dlouhodobě na jednom místě může docházet k tomu, že vlasy zplihnou.

5. Kulatý kartáč

Když už jsou vlasy skoro suché, stačí se vrátit do vzpřímené polohy. Pak už jen za pomoci kulatého kartáče dotvarovat účes tak, jak se vám to líbí.

Kulatý kartáč, Moroccanoil, 780 Kč