Tipy, jak na letní manikúru

Perfektní manikúra a pedikúra jsou obzvlášť v létě naprostou nutností. Přečtěte si, jaké trendy teď frčí a jak bychom se o své nehty měli starat.

Trendy na jaro/léto se nesou především v duchu přirozenosti i extravagance. Přirozené nehty mají jemné pudrové odstíny, růžovou či béžovou barvu. Vedle jemných a pastelových odstínů se ale nosí i metalické odstíny, zlaté, stříbrné i výrazné barevné kombinace. Na módních přehlídkách jsme mohli vidět výrazné barvy, ombré, puntíky a vícebarevné kombinace. Co ovšem nikdy nevyjde z módy, je klasická červená. Naopak úplně zapomeňte na ozdobné kamínky či třpytky.

Péče o nehty by měla být samozřejmostí a každá žena by měla mít doma alespoň malou výbavu na manikúru. Pravidelnou péčí totiž docílíte zdravějších nehtů. „Manikérku bychom měli navštívit alespoň jednou měsíčně a dopřát si odbornou péči,“ radí manikérka. Pokud si upravujete nehty doma, pilník vybírejte podle typu nehtu. „Nedoporučuji skleněné pilníky, jelikož jsou moc tvrdé a nehty poškozují. Nejlepší jsou papírové,“ varuje. Používejte také výživné a hydratační olejíčky na kůžičku.

Gel lak

Úplně nový systém manikúry. Gel lak se zapéká pod UV lampou a proto vydrží i tři týdny, aniž byste ho museli doplňovat. Samotná aplikace zabere zhruba 70 minut. Nehty vypadají velice přirozeně a většina lidí si vůbec nevšimne, že vrstva je o něco vyšší než u klasického laku. Díky tomu jsou ale nehty pevnější. Obrovskou výhodou také je, že když se nátěr pokazí, můžete ho přelakovat klasickým lakem, který pak odstraníte odlakovačem. Gel lak tím ovšem nijak nenarušíte. Stejným způsobem se dají zamaskovat i odrosty.
Gelové lakování Orly stojí 500 Kč, s manikúrou 850 Kč.