10 jednoduchých tipů, jak na krásnou pleť

Po krásné a zdravé pleti touží každá z nás. Bohužel to ale mnohdy vypadá, že děláme všechno pro to, aby tomu tak nebylo. Stres, únava, nezdravé jídlo, alkohol, cigarety… To všechno naší pokožce škodí. Přitom je to tak jednoduché. Přečtěte si těchto pár tipů, díky kterým krásné a zdravé pleti dosáhnete velice snadno.

1. Odličujte se každý večer. Poslední vatový tampónek by měl být úplně čistý, proto si dejte záležet a neuspěchejte to.

2. Make-up vypadá vždy lépe na zdravé pleti. Investujte proto do kvalitní kosmetiky.

3. Máte problémy s pletí? Tvoří se vám akné? Objednejte se k dermatologovi a promluvte si s ním. Popište mu svou denní rutinu a vezměte s sebou i kosmetickou taštičku a ukažte mu, co přesně používáte.

4. Nezapomínejte pít hodně vody. Není nic snazšího, než mít stále u sebe láhev s vodou a myslet na to, že musíte denně vypít alespoň dva litry. Pomůže to nejen vaší pleti, ale celému tělu.

5. Nehrajte si na kosmetický salón a nesnažte se mačkat si doma pupínky. Rána se může zanítit, v horším případě vám zůstane jizva. Po takovém „ošetření“ vypadáme navíc často hůř než před ním.

6. V létě používejte opalovací krém každý den. Teprve potom použijte make-up nebo BB krém.

7. Nezapomínejte dělat pravidelnou čistku své kosmetické taštičky. Prošlé produkty vám můžou způsobit mnoho kožních problémů. To samé platí o štětcích a dalších aplikátorech.

8. K domácí péči o pleť pužijte třeba čisticí pudr Rodin Olio Lusso. Přizpůsobí se vaší pokožce a navíc obsahuje olej, který je plný vitamínu C a minerálů. Zlepšuje elasticitu pokožky, stimuluje růst nových buněk, redukuje výskyt drobných žilek a zjemňuje povrch vrásek a jizev.

9. Spěte. Kvalitní spánek je základem krásné pleti. Nejlépe na zádech a alespoň sedm hodin denně.

10. Každých šest týdnů se objednejte ke kosmetičce. Ta pleť hloubkově očistí, ošetří a poradí vám, jak se o ni starat.