10 kosmetických prohřešků, které nesmíte dělat

Malé drobnosti, které děláte téměř každý den. Myslíte si, že „pro jednou“ se nic nestane, jenže z drobných prohrešků se časem stává velký problém.

1. Chodíte spát s mokrými vlasy

Ač se to zdá možná neuvěřitelné, fénování škodí vlasům méně, než když je necháváte volně uschnout a nebo ještě hůř – jdete spát s mokrými vlasy. Během volného uschnutí totiž vlasy získají tvar a následná úprava je může poškodit. Mokré vlasy jsou navíc náchylné k lámání a třepení.

2. Nečistíte štětce

Jen si vzpomeňte, kdy jste naposledy umyla svou kosmetickou taštičku a všem produktům a pomůckám věnovala pořebnou péči. Na štětcích každý den zůstává spousta prachu, potu nebo šupinek kůže. Když je nebudete pravidelně mýt, bakteriím tak dáváte ty nejlepší podmínky pro život.

3. Nepoužíváte kondicionér

Kondicionéry nejsou na světě jen tak. Vlasy regenerují, zacelují roztřepené konečky a usnadňují rozčesávání. Proto je používejte pravidelně, ne jen jednou za půl roku.

4. Chodíte na slunce bez ochrany

Také si myslíte, že když se nenamažete opalovacím krémem, opálíte se rychleji? Tak to bohužel nefunguje. Způsobíte si akorát spálenou nebo zarudlou kůži a vystavujete ji zbytečně slunečnímu záření.

5. Nepoužíváte podkladový lak

Lakujete si nehty ve spěchu před odchodem do práce a pak se divíte, že je máte zničené? Manikúře i pedikúře bychom měli věnovat dostatek času a péče. Před každým lakováním používejte podkladový lak, který nehty ochrání před zbarvením a barevný lak díky němu lépe přilne a déle vydrží.

6. Používáte prošlou kosmetiku

Na tohle si dávejte opravdu velký pozor a jednou za čas udělejte čistku vaší skříňky nebo poličky s kosmetikou. Produktům obecně neprospívá vlhkost, světlo nebo teplo. Zkažené produkty vám můžou způsobit řadu kožních problémů.

7. Nanášíte bronzer na celý obličej

Bronzer aplikujte pouze na spánky, lícní kosti nebo bradu. Zároveň by měl barevně ladit s barvou vaší pokožky.

8. Nepoužíváte pravidelně denní krém

S přibývajícím věkem se musíme my ženy o pleť i tělo starat stále více a více. Jednou z drobností, které byste měla do své denní péče stoprocentně zařadit, je používání denního krému. V létě lehčí, v zimě hutnější. Uvidíte, co to časem s vaší pletí udělá.

9. Špatně se odličujete

Pravidelné odličování je opravdu alfou a omegou krásné a zdravé pleti. Odličovat se musíte ráno i večer, pleť zbytečně nedrhnout, ale dělat to jemně. Zároveň se s vaší kosmetičkou poraďte o výběru vhodných produktů, abyste si zbytečně neuškodila.

10. Drhnete vlasy ručníkem

Mokré vlasy vždy jen jemně vysušte, respektive pomocí ručníku z nich vodu vymačkejte. Hrubým sušením si můžete vlasy polámat a poškodit pokožku hlavy.