15 tipů pro zdravé tělo a klidnou mysl

Doba čtení: 3 min.

Aktuální situace naší psychice rozhodně nepomáhá. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak se hodíte do pohody a zklidníte mysl a posílíte tělo. A většinu toho můžete udělat doma. 

1. Udělejte to, co už dlouho odkládáte. Začněte se učit nový jazyk, uvařte to strašně složité jídlo, pusťte si ten film, o kterém všichni mluví. Žijte tady a teď, není na co čekat.

2. Pořiďte si kvalitní šampon a kondicionér. Není škoda používat stále dokola levné produkty z drogérie a divit se, že vaše vlasy nejsou ani zdravé, ani hezké?

Zkuste třeba úžasný hydratační šampon od Oribe. Koupíte zde.

3. Vrhněte se na jarní úklid. Vyházejte všechno, co už vám nedělá radost, co je staré nebo rozbité a co už nikdy nebudete nosit / používat. Otevřte okna a pusťte si domů čerstvý vzduch. A nezapomeňte, bílé tulipány na stole jsou jarní must have.

4. Zacvičte si jógu. Najděte si takovou, která vám bude maximálně vyhovovat a splní to, co hledáte. Třeba klidnou ranní jógu na protažení, odpolední power jógu a večerní na zklidnění.

5. Prohlédněte si stará fotoalba. Zachumlejte se do deky, nalijte si sklenku vína a vraťte se ve vzpomínkách do minulosti.

6. Stáhněte si aplikaci na dodržování pitného režimu. Když zapomínáme pít, naše tělo opravdu trpí. Pokud s tím máte problém, není nic jednoduššího, než si stáhnout aplikaci a napít se pokaždé, když vás váš chytrý telefon upozorní.

7. Naučte se něco nového. A je zcela na vás, co to bude. Naučíte se používat novou aplikaci? Dokážete se představit v maďarštině? Chcete umět mluvit znakovým jazykem? Čím neobvyklejší ta věc bude, tím lépe! Na příštím zoom callu můžete zazářit.

8. Procházka v lese. Pokud vám to současná situace dovolíte, zajděte si do lesa nebo do parku. Sami, bez sluchátek a bez telefonu. Jen vy a vaše myšlenky. A úžasný klid.

9. Zamyslete se nad tím, kam chcete v životě směřovat a jak můžete využít současnou situaci ve svůj prospěch. Tenhle úkol zabere pravděpodobně víc času, ale zkuste nad tím přemýšlet alespoň pár minut denně. Uvidíte, že za nějaký čas vaše budoucnost začne dostávat konkrétní tvar.

10. Použijte tu rtěnku, kterou si šetříte na lepší časy. A pokud ji nemáte, kupte si ji. A noste ji klidně doma, jen tak, prostě proto.

Zkuste třeba tuhle lahůdku od Rodin. Koupíte zde.

11. Zůstaňte celý den v posteli. A prostě se jen válejte, jezte, pijte, milujte se, koukejte na seriály, čtěte si, poslouchejte podcasty a nebo spěte. Nic vám neuteče.

12. Otužujte se. Už jste to zkoušeli? Teď v zimě pro svou imunitu nemůžete udělat nic lepšího. Pokud za domem nemáte jezero nebo potok, bohatě vám postačí studená voda u vás ve sprše.

13. Uvařte si dobré jídlo. A celé ho snězte.

14. Udělejte si domácí beauty studio. Dejte si masku na vlasy, udělejte peeling obličeje i celého těla, pusťte si relaxační hudbu a odpočívejte. Jak na domácí manikúru si můžete přečíst v tomto článku

15. Uspořádejte romantickou večeři pro sebe a svého partnera. Hezky se oblékněte, vezměte si šaty a podpatky, krásně se naličte a užijte si rande ve velkém stylu. U vás doma!