25 věcí, které bychom chtěli vědět, než nám bylo 25

Doba čtení: 6 min.

Jak už možná víte, Bomton studia slaví letos 25. narozeniny. A tak nás ta 25 bude provázet celým rokem. Je to třeba název naší nové kolekce. A je to taky doba, kdy tak nějak všichni bilancujeme, vzpomínáme a vyhodnocujeme. Proto jsme pro vás sestavili žebřížek pětadvaceti věcí, které jsme chtěli vědět, než nám všem bylo 25 let. Poznáte se v tom také?

1. Pokud chceme být úspěšní, musíme makat.

Tohle už jistě v životě zjistila spousta z nás. Zatímco jsme v mládí měli pocit, že můžeme všechno a život nikdy nekončí, ta pravá realita nám proplouvala skrz prsty. Nechodili jsme na brigády, škola nás nebavila a my jsme ani netušili, co bychom chtěli v životě dělat. Teď už ale víme, že pro úspěch se musí něco udělat, je důležité jít stále dopředu, učit se, být pokorný a cílevědomý.

2. Krásné tělo není zadarmo.

Pít litry coca-coly, jíst třikrát týdně ve fast foodu, snídat rohlíky a večeřet těstoviny prostě není v pořádku. Jíst vyváženou stravu a pravidelně cvičit je zkrátka nutnost. Pokud už to taky víte, navštivte naši posilovnu Power Concept, kde si můžete dát pořádně do těla, zpevnit se nebo se jen příjemně protáhnout.

3. Trávit více času s lidmi, které máme rádi, je důležité.

Že rodina je nejvíc na světě, mnohdy zjistíme, až ve chvíli, kdy ji ztrácíme. A pokud rodinu nemáte, nebo si s ní z jakéhokoliv důvodu nerozumíte, buď vztahy urovnejte, nebo si vytvořte rodinu novou. Obklopujte se lidmi, kteří vám rozumí a mají vás rádi takové, jací jste. Nic víc není.

4. Stát si za svým názorem není projev neúcty.

I když vám budou všichni tvrdit opak, ale vy víte, že to tak není, stůjte si za svým. I kdyby váš „protivník“ byl třeba váš nadřízený.

5. Není nutné používat tisíc beauty produktů.

Někdy stačí jen málo a můžou se dít zázraky. Třeba tenhle luxusní pleťový olejíček vám zaručí nádherně zářivou a sametově hebkou pokožku.

6. Zjistit, co chci v životě dokázat.

Kdyby všichni lidi na světě už odmalička věděli, čím chtějí být a jak toho dosáhnout, ušetřilo by to mnoho trápení. Jistě, není to tak snadné, ale nezjistíte to jinak, než že budu zkoušet víc věcí, budete studovat, pracovat, chodit na kurzy, psát si to do listy a seznamy přání a snů.

7. Peníze nejsou všechno.

Umět je vydělat a umět je našetřit je jedna věc, pokud se ale za výdělkem honíte na úkor vašeho fyzického nebo psychického zdraví, je to nesmysl.

8. Když něco nevíš, zeptej se.

Je to mnohem lepší, než si myslet, že všechno znám a všechno vím a pak udělat chybu.

9. Odpočinek není ztráta času, naopak.

Umět kvalitně odpočívat se spousta z nás nenaučí za celý život. Přitom je to tak důležité. Najděte v životě svůj work life balance, zjistěte, co vám dělá radost, při jaké činnosti dokážete úplně vypnout a která prospívá vaší mysli i tělu.

10. Kvalitní produkty jsou nezbytnost.

Pokud budeme celý život používat jen levné náhrašky z drogerie, nemůžeme se divit, že naše vlasy, pleť nebo kůže nevypadají tak, jak bychom si přáli. My nedáme dopustit na produkty Sachajuan.

11. S každou změnou musíme začít my sami.

Pokud stojíte na mrtvém bodě, nevíte, jak dál, něco vám nevyhovuje a nejste spokojení, nečekejte, že to za vás někdo vyřeší. Ujasněte si priority a skočte se do změny rovnýma nohama. Život máte jen jeden.

12. Šetřit peníze se vyplácí.

Pokud si chcete v životě něco dopřát, něco zažít a něco si koupit, samo se to nestane. Je dobré udělat si finanční plán, rozpočítat si příjmy a výdaje a z každé výplaty si dávat něco stranou. Klidně i malou částku.

13. Udržovat vztah s někým jen ze zvyku nebo ze strachu ze změny je nesmysl.

V zamilovanosti se dopouštíme mnoha chyb a je to tak v pořádku. Jen tak zjistíme, že některé přešlapy už jsou zkrátka přes čáru a nemá smysl je tolerovat.

14. Vědět, co s naším tělem udělá nezdravé jídlo.

Na základní a střední škole profesoři věnovali dlouhé hodiny tomu, aby nás naučili, co je pestík, blizna nebo tyčinka, ale my mnohdy ani v pětadvaceti nevíme, které jídlo je pro naše tělo důležité, kolik bychom toho měli za den sníst, čeho se vyvarovat a čím si naopak zaplnit ledničku.

15. Příliš neřešit názor ostatních.

I když se to může zdát v dnešní době nemožné, někdy je lepší se na něčí názory a myšlenky prostě vykašlat a jít svou vlastní cestou.

16. Červená rtěnka dokáže s naším vzhledem udělat zázraky.

Proč? To si přečtěte tady.

17. Mít čas sám pro sebe je k nezaplacení.

A zároveň vědět, jak ho trávit. Protože až vás jednou samota obklopí, už to nebude ten nepříjemný tíživý pocit, ale naopak radost, že vás nikdo neruší, neotravuje, nikdo po vás nic nechce. Jste jen vy a umíte si to patřičně užít.

18. Zaplatit si v noci taxíka nejsou vyhozené peníze.

19. Učení je důležité.

Přitom není nutné chodit na tři vysoké školy, na stovky kurzů a seminářů. Někdy stačí jen číst, naslouchat, dívat se a nasávat nové informace. A umět se poučit z chyb svých i těch druhých.

20. Trpělivost přináší růže.

Tohle vám možná říkaly už vaše babičky, o pár let později jste jim ale jistě dali za pravdu. Počkat si a být trpělivý, nehonit se, nespěchat a postupovat krůček po krůčku.

21. Risk je zisk.

I když je to možná klišé, v životě to tak opravdu platí. Kdo se bojí, nesmí do lesa. Však to znáte.

22. Chyby dělá každý.

Pokud se vám něco nepodaří, nemusíte se hned hroutit. Nejenže se chybami učíme, děláme je navíc všichni. Důležité je umět si chybu uvědomit a napravit ji.

23. Neohlížet se příliš dlouho.

Topíte se v něčem, co se stalo před dlouhou dobou? Nedělejte to. Zavíráte si dveře před novými příležitostmi. I když si to možná nemyslíte, tím, že přemýšlíte nad minulostí, v ní podvědomě stále žijete. Dívejte se dopředu, plánujte a přemýšlejte o budoucnosti.

24. Být drzý a jít si za svým se vyplácí.

Znáte to, hodné holky se dostanou do nebe, ty hodné kam chtějí. Zdravé sebevědomí, to správné zapálení a nadšení pro věc je v životě vážně důležité.

25. Že snít je skvělé a povznášející.