3 tipy, jak bojovat s maskné

Doba čtení: 3 min.

Rouškami sice chráníme zdraví své i ostatních, jejich nošení ale bohužel vůbec neprospívá naší pleti. Akné, zarudnutí, opary, mastná pokožka… To vše dalo vzniknout novému termínu maskné. Co dělat, aby byla vaše pleť zase krásná jako dřív?

Zpočátku jsme si snad všichni mysleli, že se kosmetické firmy zbláznily, když prodávají produkty na problémy způsobené rouškami. Jenže po čase se ukázalo, že opravdu nejde pouze o marketingový trik, ale naopak o poměrně závažný problém, který je potřeba řešit. Kůže pod rouškami či respirátory skutečně trpí.

Nejčastějším problémem je akné, proto se tyto potíže začaly označovat jako maskné – tedy spojení slov mask a akné. Pupínky v okolí úst a brady, zanícené boláky, černé tečky nebo opary se teď staly běžnou součástí našeho života.

Mnoho produktů má tendenci se v teple a vlhku chovat zcela jinak, rozkládají se v nich aktivní složky. Jak navíc pod rouškou dýcháme, okolí úst zapařujeme, což rozhodně ničemu nepřidá. Problém je ale ten, že zbavit se těchto příznaků není vůbec jednoduché.

Jak tedy proti maskné bojovat?

1. Dvojí čištění

I když se vám možná vždycky zdálo zbytečné, teď je nejvyšší začít ho praktikovat. A to opravdu poctivě každý den. Olejovým odličovačem nejprve odstraňte make-up a špínu. Druhý produkt by měl být vyhovující především vašemu typu pleti. Klidně to může být gel nebo pěna, kterými pleť dočistíte k dokonalosti.

Zkuste třeba čisticí pěnu Institut Esthederm. Obnovuje rovnováhu flóry pokožky a hloubkově ji čistí. Díky jemnému složení je vhodná i pro nejcitlivější pokožku.

2. Peeling

Používáte peeling pravidelně? Pokud ano, děláte rozhodně dobře. Vybírejte spíše z těch jemnějších, které obsahují vitamíny a jiné prospěšné látky. Jemnými krouživými pohyby obličej masírujte, zejména v okolí úst a brady. Díky peelingu bude pokožka dokonale připravená absorbovat výživný krém.

3. Hydratace

Kromě toho, že byste samozřejmě měli i teď v zimě pít hodně čisté vody, musíte pokožku hydratovat i zvenčí. Hydratační krém aplikujte ráno i večer na dokonale vyčištěnou pokožku. Hydratovaná pleť se méně mastí a je také méně náchylná k usazování nečistot a tvorbě pupínků.

Vyzkoušejte třeba hloubkově hydratační krém na obličej Institut EsthedermKrém s hustou texturou zabezpečuje okamžitou i dlouhodobou hydrataci. Pleť převychová tak, aby si sama uměla získávat a udržovat vodu.