3 tipy, jak chránit vlasy před sluncem

Doba čtení: 3 min.

Horké dny, slunce nad hlavou, písek mezi prsty… Léto už je opravdu tady. Kromě radovánek, které vás letos čekají, nezapomeňte ale věnovat pozornost také péči o vlasy. Víte, jak byste se měli správně o vlasy v létě starat? A jak je chránit před sluncem?

I když teplé sluneční paprsky většina z nás miluje, musíme bohužel zmínit i jejich negativa. Slunce bohužel vlasy silně vysušuje a příliš jim nesvědčí. I když se vám možná vyšisování vlasů od sluníčka líbí, protože jim to dodává hezký beach vzhled, věřte, že to není dobré.

UV záření bere vlasům důležité proteiny a dehydratuje. Narušuje se tím přirozená ochranná vrstva vlasů, vlasy jsou křehčí, méně odolné a lámavé. Konečky jsou vysušené a roztřepené.

Vlasy byste měli schovávat, aplikovat na ně kvalitní pečující produkty a to nejen během pobytu na přímém slunci, ale také po návratu z dovolené a ve stínu. Šetrně je rozčesávejte, používejte vyživující olejíčky i hydratační přípravky.

1. Pokrývka hlavy

Prvním a zcela nejjednodušším řešením, jak vlasy před sluncem ochránit, je pokrývka hlavy. Pořiďte si na léto stylový klobouk, slamák, šátek nebo kšiltovku. Díky tomu budou vaše vlasy ukryté před těmi nejsilnějšími paprsky. Chraňte je nejen u vody a na dovolené, ale také přes den ve městě.

TIP: Abyste ochránili i konečky vlasů, noste drdoly. A nezapomínejte ani na regenerační masky, alespoň jednou týdně. 

2. Ochranné produkty

Skvěle vám pomůže třeba balzám na vlasy Hair in the Sun od značky Sachajuan s technologií Ocean Silk a UV filtrem. Ochrání vaše vlasy i barvu před slunečním zářením. Navíc je voděodolný, takže bude fungovat i po koupání či osprchování. Můžete ho rovněž používat jako stylingový krém pro lehkou fixaci. Koupíte ho tady

3. Správná péče

Po návratu z pláže, od rybníka nebo z dovolené vlasy důkladně umyjte čistou vodou. Poté je umyjte hydratačními přípravky a naneste péči po opalování. Balzám Hair After the Sun od Sachajuan s technologií Ocean Silk dodává vlasům hydrataci, sílu a obnovuje lesk po působení slunečního záření. Po aplikaci se může nechat na vlasech nebo se opláchnout, poté stačí vlasy dle libosti upravit. Balzám koupíte tady

TIP: Můžete také přijít k nám do salonu na speciální péči, která vaše vlasy vyživí a dodá jim zpět jejich zdraví a lesk.

2 reakcí