3 typy jógy pro pevné tělo a klidnou mysl

Kromě běhání se na žebříčku nejoblíbenějších aktivit stále drží jóga. I tady se objevují nové směry, základ ale zůstává stále stejný. Vyzkoušejte různé druhy jógy a vyberte si ten, který vám bude nejvíc vyhovovat.

Desk jóga

Jestli máte sedavé zaměstnání a v kanceláři u počítáče trávíte zhruba osm hodin denně, můžete vyzkoušet novinku, která se jmenuje desk jóga. Soubor cviků vymyslela osobní trenérka Davida Beckhama, Shona Vertue. Abyste se každý den nehrbili nad stolem, je dobré každých 45 minut udělat pár cviků na uvolnění páteře i mysli. Cviky zahrnují hluboké dýchání nebo protahování na odstranění ztuhlosti.

Face jóga

Místo protivráskových krémů a plastickcýh operací se začíná prosazovat obličejová jóga. Díky pravidelnému cvičení bude vaše pokožka pevnější a vrásky menší. Face jóga zlepšuje prokrvení i okysličení a uvolňuje napětí.

Buti jóga

Jestli je na vás klasická jóga příliš klidná, vyzkoušejte taneční jógu. Milují ji i hollywoodské hvězdy. Při jejím cvičení se zapotíte, odreagujete a zároveň ucítíte obrovský příval endrofinů. Kombinuje totiž prvky jógy a domorodých a divokých tanců. Díky tomu ze sebe setřesete všechny starosti a pnutí během pár minut.