4 tipy, jak chránit vlasy před zimou

Sníh, déšť, zima a nošení čepic bohužel našim vlasům nijak neprospívá. Ale nezoufejte. Máme pro vás tipy, jak o vaši hřívu v zimě pečovat a které produkty vám v tom pomůžou nejlépe.

V zimě na vlasy působí chladné počasí a dochází k jejich dehydrataci. Proto bychom měli používat především hydratační přípravky, například ty z řady Moisturizing značky Sachajuan.

Kvůli nošení čepic má spousta z nás vlasy zplihlé, rychle se mastí a navíc otravně elektrizují. Vyzkoušejte šampón a kondicionér nebo olej na vlasy Intensive Hair Oil, který pomůže proti elektrizování vlasů. Nebo před tím, než se nasadíte čepici, na vlasy nastříkejte objemový pudr a suchý šampón v jednom.

„Jako ochranu použijte také bezoplachový kondicionér Leave In Conditioner, který aplikujte vždy před tím, než půjdete ven,“ radí Josef Voborník z Bomton Florentinum. Před nepříznivým počasím vaše vlasy ochrání také módní doplňky, jako jsou čepice nebo klobouky.

Vlasy skvěle vyživí a uhladí i olejíčky. Například tento zázrak od Moroccanoil. Můžete ho používat před foukáním, po něm i kdykoliv během dne.