5 beauty rituálů, které dělejte pravidelně

Za mnoho našich kosmetických prohřešků může hlavně lennost či únava. Přitom stačí tak málo. Tady je našich pět jednoduchých tipů, které prospějí vašemu tělu i pleti.

1. Sprchujte se studenou vodou

I když to zní trochu drsně, je to skvělé. Posiluje to imunitu, zlepšuje cirkulaci krve, stimuluje metabolismus a podporuje hubnutí. Při vystavení chladu se totiž tělo snaží produkovat energii, díky které vytváří vnitřní teplo. Díky tomu pak lépe spaluje tuky. A ještě jedna věc, studená voda zpevňuje pokožku.

2. Obličej si čistěte dvakrát denně

Doufáme, že pravidelné odličování je pro vás samozřejmostí. I kdybyste domů přišla v noci, v žádném případě nechoďte do postele se zbytky make-upu. Čisticí přípravky bychom ale měli používat i ráno. Zbavíme se tak nečistot, které se na pleti usadí během noci.

3. Používejte krémy

Mnoho žen si vůbec nemaže obličej krémem a pak se diví, že mají vysušenou nebo naopak mastnou pokožku. Výběr vhodného krému pro typ vaší pleti je základem úspěchu. Používejte také noční i denní krémy a samozřejmě v zimě a v létě byste měli používat jiný krém.

4. Peeling

Pravidelný peeling obličeje i těla z pokožky odstraní odumřelé buňky. Díky tomu je kůže lépe schopna vstřebávat krémy, séra či oleje. Pomáhá také odstranit akné a navíc bude kůže nádherně jemná.

5. Obličej si myjte studenou vodou

Teplá voda vysušuje naši pokožku, ale i vlasy. Studená voda působí naprosto opačně. Póry se stáhnou, což zabraňuje jejich ucpávání a vzniku akné. Podobný účinek má studená voda i na vlasy. Póry na pokožce se stáhnou a vlasy se tolik nemastí a neusazuje se na nich tolik nečistot.