5 beauty trendů roku 2020

Doba čtení: 3 min.

Rok 2020 je bezpochyby přelomový. Dějí se věci, které navždy změní naše dějiny. Podobnou revoluci zažívá i kosmetický průmysl. Mění se forma produktů, do popředí se dostávají nové technologie a liší se také náš přístup k péči.

Přírodní, bio a eko kosmetika, která byla obrovským trendem v posledních několika letech, je dnes už absolutní samozřejmostí. Pokud používáte jen naturální přípravky, už tím nikoho neohromíte. Stejně tak firmy na slovíčko „přírodní“ už nenalákají tolik zákazníků jako dříve. Jsme totiž chytřejší a obezřetnější. Více než vzhled produktu nás zajímá, co je uvnitř. Více se díváme, co doopravdy používáme, jaké mají přípravky složení a kde byly vyrobeny. Mnoho kosmetických firem tedy pochopilo, že musí přijít na trh s něčím novým. Tak jaké jsou největší trendy v kosmetice pro tento rok?

1. Ampule

I když nejsou žádnou novinkou, jejich obliba letos obrovsky vzroste. Oproti sérům a nebo maskám jsou totiž mnohem účinnější. V ampuli může být přípravek více koncetrovaný, což znamená, že také rychleji účinkuje. A to přeci v této uspěchané době chceme nejvíc.

Vyzkoušejte třeba ampule proti padání vlasů od Kérastase.

2. Konopí

Naše společnost se stále více snaží o návrat ke kořenům, zdravému stravování i přírodní kosmetice. I z toho důvodu bude letos velmi oblíbené také konopí, rspektive jedna jeho složka –  CBD. Kanabidiol je opravdová superingredience, která pomáhá při bolestech hlavy, ke zklidnění, hydrataci a výživě.

3. Aplikace

Aplikace v telefonech jsou čím dál více propracované a chytré. Některé už dokonce shromažďují a analyzují data o vaší pleti, těle či vlasech. Pomohou vám tak s výběrem správné péče, upozorní vás, když vám něco nesvědčí a nasměrují vás tím správným směrem.

4. Minimalismus

Jedno z nejvíce skloňovaných slov současnosti. Už jsme konečně pochopili, že méně opravdu znamená více a není potřeba mít na kosmetické poličce tisíc přípravků. O tom, jak si naordinovat beauty detox a proč je důležitý, si přečtěte tady. Nejdůležitější jsou kvalitní produkty, zdravá strava, pitný režim a kvalitní spánek.

“Používejte raději méně produktů, které jsou kvalitní a správně zvolené pro daný typ pleti, než hodně špatných a nevyhovujících,” radí kosmetička Karolína Kašparovská.

5. Přístroje

I povrchová péče bude propracovanější a účinnější. Různé válečky a masážní kameny teď budou zažívat obrovský boom. Stejně tak budeme rádi cvičení a zdravé jídlo doplňovat o takové procedury, jako je LPG nebo kryolipolýza.