5 kroků k dokonalému dennímu líčení

Ideální denní make-up je rychlý, snadno proveditelný a variabilní. Nikdo z nás nemá čas ráno strávit v koupelně dvě hodiny. Proto jsme pro vás připravili rychlý návod, jak si snadno vykouzlíte perfektní denní líčení.

1. Barva

Naprostým základem je barva pleti. Vybírejte takový make-up, který dokonale vaši pleť sjednotí, ale bude působit přirozeně. Nevytvoří šupiny, ale zároveň skryje nedostatky. Dobře poslouží také bb krém. Produkt vždy nanášejte v tenké vrstvě a roztírejte do ztracena. Rozetřete ho i přes uši a krk.

2. Lesk

Pokud máte mastnější pleť, použijte pudr. Opět ale platí pravidlo, čím méně, tím lépe. Noste ho u sebe, ať se můžete během dne lehce přepudrovat. Pokud máte suchou pokožku, pudr použijte jen ráno, abyste make-up zafixovala a dodala tak pleti ochranný film. Na lícní kosti můžete použít bronzer pro výraznější kontury.

3. Řasenka

Řasenku vybírejte podle toho, s čím vám má pomoci a jakého výsledku chcete dosáhnout. Nanášejte opět zlehka, ať vám neudělá na řasách ošklivé cucky. Zároveň ji můžete jemně přitisknout k výčku, a pak už nemusíte používat tužku na oči, řasenka je krásně zvýrazní.

4. Tváře

Pokud nefandíte bronzerům, použijte klasická zdravíčka. Možná si myslíte, že jsou zbytečná, prokážou vám ale skvělou službu. Budete díky nim vypadat zdravější a veselejší. Naneste trochu na lícní kosti a jemně rozetřete do ztracena směrem k uším. Barvu vybírejte podle odstínu pleti.

5. Rty

Teď v létě si klidně troufněte na výraznější barvu. Nosí se růžová, meruňková i rudá červená. Nezapomínejte na hydrataci a pravidelně pužívejte i balzám. Dnes naštěstí existuje spousta produktů, kterou jsou takzvaně 2 v 1. Barevné rty udělají s vaší vizáží hotové zázraky, tak se toho nebojte!