5 míst v Africe, která musíte navštívit

Africký kontinent nejsou jen turistická letoviska přeplněná rodinami s dětmi. Je tak rozmanitý, že si tu svou top destinaci vybere opravdu každý. Tohle jsou skvělá místa pro odpočinek i dobrodružství.

Maroko

Krásná a přívětivá země, kterou můžeme považovat za křižovatku několika kultur. Je to země mnoha barev, vůní, chutí i zvuků. Buďte si proto jistí, že tady potěšíte všechny své smysly. Nejzápadnější stát na severu Afriky je od Česka poměrně blízko. Evropa tu má silný vliv, přesto si Maroko stále snaží uchovat ráz pouštní země, kde se propojuje arabská kultura s islámem i Evropou. Objevovat tu můžete starobylá královská města, kouzelné bazary, Středozemní moře i Atlantský oceán a nechybí ani zasněžené vrcholky Vysokého Atlasu.

Namibie

Nachází se úplně na jihu a právem patří mezi nejkrásnější země celé Afriky. Nádherná příroda, milí lidé, safari a oceán z ní dělají top lokalitu pro vaši příští dovolenou. Půjčte si tu auto a projeďte zemi celou. Každá její část je totiž úplně jiná. Nevynechte výlet na pobřeží, kde můžete pozorovat plameňáky nebo tuleně, jeďte na safari a kochejte se divokou zvěří. A vyzkoušejte stanování v bushi. I když takovému životnímu stylu moc neholdujete, věřte, že tohle bude jeden z nejlepších zážitků vašeho života.

Keňa a Zanzibar

Navrhujeme spojit tyhle dvě destinace do jedné dovolené. Samozřejmě můžete strávit deset dnů na každém místě zvlášť, tolik aktivit, abyste se moc nenudili, ale jednotlivě nenabízejí. V Keni určitě navštivte safari a pak si užijte pár dnů opravdu válecí dovolené u moře. Na Zanzibaru je moře ještě o něco hezčí, takže tady se vám bude líbit také. Ostrov pak procestujete za jeden až dva dny. Navštivte malé rybářské vesničky kolem pobřeží a rozhodně si udělejte výlet i do hlavního města. Věděli jste, že ve Stone Townu se narodil slavný Freddie Mercury?

Egypt

Možná jste tu byli kdysi na rodinné dovolené a znovu už byste sem nejeli. A nebo se vám do Egypta nechce právě proto, že je to místo vyhlášené pro pobyt s dětmi a Češi tamní letoviska přímo milují. Jenže v Egyptě můžete bydlet i v jiných resortech, vyzkoušejte třeba butik hotely, kam můžou děti až od patnácti let. Zároveň se určitě zajeďte podívat do Káhiry, navštivte muzeum historie a samozřejmě pyramidy. Ty byste alespoň jednou v životě vidět měli. A lenošení na pláži a koupání v moři v Egyptě funguje taky bezvadně.

Jihoafrická republika

Na samotném cípu celé Afrika se nachází země, kde se snoubí mnoho různých typů přírody. V národních parcích můžete obdivovat slony, žirafy nebo nosorožce, o kousek dál zase můžete ochutnat víno z místních vinic, kterých je v Jihoafrické republice opravdu požehnaně. Pokud vás láká tamní příroda, vynechat byste neměli Stolovou horu – jednu z místních dominant. Nechybí tu pestrost obyvatel a samozřejmě i zajímavá města. Každý si tu zkrátka najde to své. Ne náhodou je oficiálním mottem Jihoafrické republiky Unity in Diversity – jednota v rozmanitosti.