5 tipů, jak na bezbolestnou depilaci

Doba čtení: 3 min.

Nebudeme vám radit, abyste se depilovali doma. Naše kosmetičky se o vás skvěle postarají a už se na vás moc těší! Zatím pro vás máme návod, jak se na depilaci můžete připravit, aby byla co nejméně bolestivá.

1. Bez bolesti

Jestliže chodíte na odstraňování chloupků pravidelně, jistě vás překvapilo, že na bolest se prostě nedá zvyknout. Někdy totiž zákrok bolí méně a jindy máte pocit, že to nevydržíte. Mohou za to hormony, které ovlivňují prokrvení děložní svaloviny. Pokud chcete, aby depilace bolela co nejméně, objednávejte se vždy týden nebo dva po skončení menstruace. Těsně před jejím začátkem je totiž naše tělo mnohem více citlivé.

2. Šetřete se

Nic se nemá přehánět a platí to i v tomto případě. Pokud si chcete hrát na hrdinku a naplánujete si depilaci celého těla na jednen den, jistě to zvládnete. Už si k tomu ale neplánujte žádná jiná ošetření. Péče o tělo má také svá pravidla. Pokud půjdete na depilaci například před masáží, hrozí ucpání pórů, které způsobují zarostlé chloupky. O postupu ošetření se raději poraďte s kosmetičkou.

3. Žádný alkohol

Sice platí, že malý panák nebo sklenička alkoholu odbourávají stud, v případě bolesti to tak ale není. Je to právě naopak. Naše citlivost je po alkoholu silnější. Pokud tedy před zákrokem pijete, připravte se, že vás to bude bolet. Sklenka prosecca po zákroku ale jistě vadit nebude.

4. Peeling

Večer před návštěvou kosmetiky si udělejte peeling. Perfektně tak odstraníte odumřelé buňky, které by mohly ucpat pokožku a následně vzniknout zarůstající chloupky. Vaše pokožka pak bude krásně jemná a budete překvapení, jak dobře půjdou chloupky vytrhnout.

5. Léčivé mléko

Po depilaci čekejte zarudlou pokožku a malé pupínky. Abyste se jich zbavili, při koupeli opět použijte peeling nebo masážní rukavici, kterou si otírejte poškozená místa. Výborně ale funguje také mléko, ideálně nízkotučné. Kyselina mléčná totiž pokožku zklidňuje a zmírňuje začervenání. Mléko smíchejte se studenou vodou v poměru 1:1, namočte do směsi ručník a ten pokládejte na zarudlá místa. Nechte působit 15 minut a po několika hodinách to zopakujte.

1 reakce