5 tipů, jak se vrátit zpátky do života

Doba čtení: 4 min.

Karanténa nám pomalu končí a život se vrací zase do normálu. Přesto se poslední dva měsíce staly pro mnohé z nás jakousi životní pauzou a teď nevíme, co dál. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak můžete svůj život restartovat.

1. Síla myšlenky

Zamyslete se nad tím, co teď pro sebe můžete udělat, co potřebujete ve svém životě změnit. Snažte se využít této situace k tomu, aby se vám život změnil k lepšímu. A věřte, že udělat to můžete jen vy. Pro sebe. Pamatujte, že nic se nezmění, když se nic nezmění. Je to váš život a jiný mít nebudete.

2. Udělejte si plán

O tom, jak jsou To do listy a mind mapy důležité, jsme už psali. A teď to rádi zopakujeme. Abyste si ujasnili, kam teď chcete směřovat, jaký by měl být zbytek tohoto roku, udělejte si jasný plán. Úkoly by měly být hodně konkrétní a také by měly mít jasný deadline. Můžete udělat pár větších změn nebo třeba každý den udělat jeden malý krůček ke splnění vašeho snu.

3. Dokončete resty

Abyste se mohli hnout z místa, potřebujete do nového života vstoupit s čistým štítem. Proto se podívejte do diáře, dokončete všechny úkoly, udělejte to, co jste ještě v karanténě chtěli udělat. Od třídění šatníku, přes pověšení obrázků až po koupi nové postele. Za pár dnů nebo dokonce týdnů už se vám do toho nebude chtít, ale bude to před sebou zbytečně valit. Tak s chutí do toho!

4. Zkuste být lepší

Aby vám ten nový život šel lépe, budete se muset naučit pár dobrých návyků. A naopak přestat dělat ty špatné. Toužíte mít pevnější tělo? Zkuste začít pravidelně cvičit. Dejte si jasný cíl, každý den dvacet minut a dodržujte ho. Udělejte z něj svou rutinu a uvidíte, že časem si na novou činnost zvyknete. Pokud se chcete posunout i vnitřně, není nic jednoduššího, než si koupit knížku a naučit se něco nového. Nebo se přihlaste na kurz, ať se stále zlepšujete.

5. Nové vlasy

Aby byl ten návrat do reality trochu příjemnější, budete k tomu potřebovat také nový účes. Všichni jistě víme, co s naším sebevědomím a náladou udělá návštěva kadeřníka. My vám rádi splníme každé přání!