5 tipů na fitness aplikace a videa

Byl na seznamu vašich novoročních předsevzetí byl i pravidelný pohyb? Vyzkoušejte tyhle aplikace nebo  začněte cvičit společně s těmito fitness trenérkami. Doma, zdarma a v klidu.

1. 7 minutes workout

Aplikací na domácí cvičení je opravdu mnoho a vybrat tu nejlepší je téměř nadlidský úkol. Sedmiminutová cvičení jsou skvělá v tom, že trvají opravdu jen malou chvilku, takže je zvládne každý. Tuhle aplikaci stáhnete i v češtině, proto se nemusíte bát, že byste pokynům nerozuměli. O její oblíbenosti a zaručených účincích svědčí nejen fakt, že si ji stáhly už přes tři milony lidí. Stačí jedno kliknutí a můžete začít.

2. Domácí fitko

Efektivně cvičit můžete i doma, zdarma a bez trenéra. Stačí jen pravidelnost a pár pomůcek, které najdete doma. Hodinku ve fitku bez problémů nahradíte pohybem, který vám nebude nepříjemný a hlavně ani nebudete mít pocit, že cvičíte.

Čas věnovaný pohybu klidně rozdělte na menší časové úseky. Do práce jděte pěšky (alespoň kousek) rychlou chůzí. Nejezděte výtahem, choďte všude po schodech. Při sledování televize můžete posilovat. Udělejte si z pohybu zábavu, dělejte cviky, které vás baví a klidně vždy jen chvilku.

3. Relax

Pokud jste se do cvičení vrhli s vervou, budete muset také trochu odpočívat. Na to je ideální jóga, při které protáhnete celé tělo a zároveň uvolníte mysl. My doporučujeme youtube kanál Still on The Way.

4. Youtube trenéři

Jestli vám ale spíš vyhovuje, když na vás při cvičení někdo mluví, peskuje vás a motivuje k lepším výkonům, pak otevřete youtube a do vyhledávače napište jedno z těchto jmen: Kayla Itsines, Zuzka Light nebo Jillian Michaels. Najdete tu videa pro začátečníky, pokročilé, krátká i delší cvičení. Je jen na vás, pro co se rozhodnete.

5. Fitbit

Aplikace Fitbit vám pomůže začít zdravější, aktivní životní styl. Zvládne s přehledem mapovat vaši celodenní aktivitu, cvičení, spánek a další parametry, jako třeba zaznamenávání vašeho příjmu potravy a tekutin. Abyste mohli aplikaci používat, nemusíte vlastnit žádný z Fitbit produktů.