5 tipů na zdravé snídaně

Po horách bramborového salátu, cukroví a novoročních přípitků je nejvyšší čas na odlehčená a zdravější jídla. Všechno začíná snídaní, proto jsme pro vás připravili tipy na zdravé snídaně, které vás zasytí na celé dopoledne.

1. Avokádo

Tuhle zelenou pochoutku můžete jíst na tisíc a jeden způsob. Zkuste ho třeba rozmačkat vidličkou, osolit, opepřit, zakápnout šťávou z citronu a namazat na semínkový chléb. Přidejte vajíčko, rajčata a skvělá snídaně je na světě.

 

2. Omeleta

Pokud si nepotrpíte na míchaná vajíčka, udělejte si omeletu. Můžete do ní totiž přidat an co si jen vzpomenete. Kromě klasické šunky, cibule nebo papriky zkuste také variantu se špenátem a kvalitním sýrem. Mňam!

3. Chia semínka

Jestli milujete smoothie, rozhodně nic nezkazíte, když do něj přisypete hrst chia semínek. Lepší ale bude, když si uděláte pudink. Je to ideální rychlovka, když ráno nestíháte. Večer dejte do misky dvě lžíce chia semínek, zalijte mandlovým mlékem, přidejte rozmixované ovoce a přes noc nechte semínka nabobtnat.

4. Buddha bowl

Buddha Bowl je téměř zázračná miska plná všeho, co vás jen napadne. Naplňte jí zdravými potravinami od salátu přes cizrnu a quinou až po sladké brambory. Složení by mělo být ideálně nutričně vyvážené a miska by měla obsahovat dostatek sacharidů, tuků i bílkovin.

5. Vločky

Z vloček můžete udělat sušenky, lívance i kaše. Tu připravíte tak, že do hrnce nalijete mléko, v něm uvaříte vločky, osolíte špetkou soli a můžete podávat. Ozdobte ovocem, medem nebo semínky.