6 důvodů, proč se vám nelíbí vaše vlasy

Nejste s vašimi vlasy spokojená? Pravděpodobně za to nemůžou geny, barva, ani špatný kadeřník. Na vině je nejspíš špatná péče a nevhodné produkty. Čím vlasům nejvíc škodíme?

1. Nepoužíváte ochranné produkty

Největší zlo pro naše vlasy, především pro ty chemicky upravované, je časté fénování, žehlení či kulmování bez použití produktů s termo ochranou. Vlasové vlákno se přetrhává a kvůli tomu se vlasy lámou a třepí. Při prosoušení bychom určitě neměli dlouhodobě foukat horký vzduch do jednoho místa, aby se vlasy zbytečně nepřesušily.

2. Používáte špatné gumičky a hřebeny

Vlasové vlákno nám může přetrhávat používání špatných gumiček a hřebenů. Klasické hřebeny se „zoubky“ jsou určeny až na finální úpravu vlasů, ne na rozčesávání. To musí být co nejšetrnější, abyste si vlasy zbytečně nevytrhala a nezničila. Stejně jako kartáč, i gumička by měla být vašim vlasům co nejpříjemnější. Zapomeňte především na klasické gumičky s kovovým spojem. Nejlepší jsou ty gumové. Díky svému materiálu a zatočení vlasy nelámou a příliš nestahují. Ani nadměrné nošení culíků, copů či drdolů vlasům moc neprospívá. Proto gumičku nikdy příliš neutahujte a vlasy noste spíše rozpuštěné.

Gumička, Nano, Invisibobble, 144 Kč

3. Nemyjete si vlasy správně

Ač se to možná nezdá, první krok ke krásným, lesklým a kvalitním vlasům je každopádně správné mytí. Vlasy bychom měli šampónovat dvakrát za sebou. Prvním mytím z vlasů odstraníme zbylý styling a druhé mytí se postará o nežádoucí maz a pot. Pokud šampón i kondicionér nevypláchneme důkladně, vlasy budou při úpravě těžké, splihlé a pokožka podrážděná.

4. Nestaráte se o ně

Kondicionér je nenahraditelná součást mytí vlasů, proto ho v žádném případě z procesu mytí neodstraňujeme. Pokud máte pocit, že vám vlasy kondicionér zatíží, máte pouze nevhodný typ produktu, není to tím, že by ho vlasy nepotřebovaly. Kondicionér nám totiž vlasy po umytí uzavírá a navrací do správné rovnováhy.

Hřeben, Original, Tangle Teezer, 395 Kč

5. Spíte s mokrou hlavou

Lidé si běžně vlasy po umytí pořádně nerozčešou a jdou spát s mokrou hlavou. Mokrý vlas je otevřenější a třením o polštář může docházet ke krepatění. Vlasy se navíc vysušují a lámou.

6. Barvíte si vlasy sami

Jakékoliv barvení nechte v každém případě na odbornících. Sami nikdy nedocílíte čistého a jednolitého efektu. O kvalitě nemluvě. Jednou z nejhorších složek drogériových barev je toluen, který může způsobovat bolesti hlavy a žaludku.