9 nejčastějších mýtů o vlasech

Mezi lidmi koluje spousta nesmyslů, kterým zbytečně věří a řídí se jimi. Opravdu každodenní mytí vlasům škodí? A vážně budeme mít díky častému zastřihávání bujnou hřívu?

1. Barvy ničí vlasy.

Ano, samozřejmě každý zásah nebo změna vlasy poškozuje. Při použití kvalitních barev a péče o vlasy je ale míra poškození opravdu minimální.

2. Fénování a žehlení může vlasy spálit.

Šetrné fénování vlasy nepoškozuje. Žehlení bohužel ano, pokud nezvolíme vhodné produkty pro tepelnou úpravu, může také narušit strukturu vlasů. S kvalitní vlasovou kosmetikou se toho ale bát nemusíte.

Fén na vlasy, ghd air, ghd, 3900 Kč

3. Spaní s mokrou hlavou vlasům nijak nevadí.

Rozhodně to vlasům škodí! Vlasy se vysušují a následně lámou.

4. Díky častému zastřihávání jsou vlasy hustší a rostou rychleji.

Že by vlasy byly hustší, to se vyloženě říct nedá. Spíše se častým zastřiháváním docílí krásně zdravých vlasů, kterým se neodlamují konečky, tudíž má klient pocit, že vlasy rostou rychleji.

5. Každodenní mytí vlasům neškodí.

Časté mytí určitě není pro vlasy nejvhodnější, pokud používáte kvalitní kosmetiku a péči o vlasy, tak doporučujeme umývat vlasy po 2 až 3 dnech. Častým mytím v kombinaci s nekvalitní vlasovou kosmetikou dochází k narušení vlasové struktury a vlasy mají tendenci se mastit. Opět ale platí, používejte kvalitní produkty.

Šampón pro poškozené vlasy, Diamond oil, Redken, 410 Kč

6. Profesionální vlasová kosmetika je shodná s tou z drogérie.

Absolutně ne! Profesionální produkty jsou založeny na úplně jiné bázi než produkty z drogerie, které pouze obalují vlas a zanášejí jej nečistotou.

7. Kartáčování vlasů vede k rychlejšímu vypadávání.

Šetrné kartáčování vlasům nijak neškodí.

Hřeben, Metalicka kolekce, Ikoo Pocket, 595 Kč

8. Roztřepené konečky zachrání sérum nebo olejíček.

Záleží na míře poškození, ale v každém případě je lepší koneček zastřihnout a séry nebo olejíčky udržovat a podporovat zdravý růst vlasů.

9. Gumičky škodí vlasům.

Během dne samozřejmě silné pnutí gumičky vlas zatěžuje. Přes noc se můžou vlasy polámat. Používejte proto takové gumičky, které vlasy nelámou a příliš nestahují.