My beauty routine: Annet Charitonova

Annet Charitonová (17) je úspěšná blogerka známá jako AnnBloggerKid, youtuberka a momentálně také zpěvačka. S Benem Cristovaem natočili songy #UTEBEBEJT a #TAKTOMABYT a sama Annet pak vydala svou první sólovou píseň Remaint Silent. Jak o sebe pečuje a proč se přestala líčit?

Staráte se o vlasy?
Musím říct, že se o vlasy nestarám tak, jak bych chtěla a měla. Mám hodně jemné vlasy a mám jich málo, takže by si jistě zasloužily nějakou péči navíc. Právě proto jsem začala chodit do Bomtonu, abych přenechala péči odborníkům. Používám pravidelně fén a žehličku, protože u krátkých vlasů je to potřeba. Tím si ale vlasy ničím, takže už víc řeším, které vlasové produkty používám. Mám ráda produkty na objem, například ty od Schwarzkopf.

Jak vypadá vaše běžné líčení?
Za poslední zhruba půlrok jsem se téměř přestala líčit. Vyhovuje mi, když můžu vyjít ven jen tak, cítím se úplně přirozeně a hlavně dobře. Je mi sice teprve 17, ale jelikož se líčím už od 13, tak jsem se konečně dostala do fáze, kdy jsem spokojená sama se sebou. Maximálně použiju korektor a upravím obočí.

Bez kterého kosmetického produktu nevyjdete z domu?
Určitě bez rtěnky, mám je hrozně ráda. Nebo alespoň balzámu. Vždy je to něco na obočí, na rty a parfém. Víc toho opravdu nepotřebuji.

Jak pečujete o svou pleť?
Právě kvůli tomu, že jsem se přestala líčit, jsem se začala víc o pleť starat. Chtěla jsem, aby nebylo potřeba nanášet make-up ani korektor. Používám olejíčky od Matcha Tea, například olejíček Anti age. Vůbec nesouhlasím s tím, že by ho měly používat jen starší dámy. Mám ranní i večerní rutinu, střídám různé krémy, teď používám Sudocream, který kupuji v lékárně. Používám ho každý den a je skvělý. Což jen potvrzuje to, že není potřeba kupovat drahé krémy, někdy totiž skvěle fungují i ty obyčejné. Aby ale pleť byla opravdu hezká, tak si na ni v žádném případě nesahám špinavýma rukama! A pravidelně ji čistím.

Co děláte, když chcete vypadat hezky?
Nejde ani tak o to, udělat se krásnou, jde především o to, abych se cítila dobře. A pak je to vidět i navenek. Nemusíte mít učesané vlasy, make-up, ale když se budete mít ráda a budete spokojená sama se sebou, budete zaručeně vypadat hezky.

Máte nějaký kosmetický fígl?
Dlouho jsem to nechtěla nikde říkat, ale mám. Vždycky se mě spousta lidí ptala, jak to dělám, že mám tak hezké a upravené obočí. Používám tuhé mýdlo. Vyhovuje mi více než gely na obočí. Vezmu si štěteček na řasy nebo na obočí, namočím do vody, otřu o mýdlo a pak tím natřu obočí. Vydrží pak celý den upravené.

Nejoblíbenější kosmetický produkt?
Je těžké vybrat jen jeden, protože za tu dobu co se líčím, jsem narazila na spoustu dobrých produktů. Miluji rtěnky, nejraději mám ty od NYX. Mám ráda také různé bb creamy, které krásně sjednotí pleť.

Oblíbená vůně?
Karl Lagerfeld. Kupuji ho pravidelně, naprosto mi vyhovuje.

Cvičíte?
Tento rok jsem toho ještě moc nenacvičila, ale začala jsem s jógou a ta mě moc baví. Střídám cvičení doma a ve fitku. Doma mi to vyhovuje více, ale fitko mě zase víc motivuje. Chci s každým rokem cvičit víc, cvičení určitě je součástí mého života.

Jak odpočíváte?
Velmi málo se stane, že bych třeba šla na masáž. Ale pro mě je i relax, když jdu někam s kamarády nebo jsem s rodinou. Poslední dobou totiž hodně pracuji, tak toho volného času nemám tolik, kolik bych chtěla. Ráda se také dívám na videa na youtube. V létě pak čtu knížky a uklidňuje mě i hraní na kytaru nebo na piano.