My beauty routine: Zorka Hejdová

Moderátorka Zorka Hejdová už několik let vstává do práce v noci. I přes to ale vypadá pořád upraveně a přirozeně krásně. Jak bojuje s únavou a které produkty si nemůže vynachválit?

Moderujete Snídani s Novou a do práce vstáváte uprostřed noci. Jak to zvládáte?
Upřímnou nebo společensky přijatelnou odpověď? Dám vám upřímnou! To vstávání je peklo! Na to si nikdy nezvyknu. I když je pravda, že než jsem začínala ve Snídani, mohla jsem spát klidně do oběda, když to šlo. Dnes vstávám o dost dřív, i když nemusím, to se změnilo. Jinak mi ten budík ve 3:30 bude dělat problém asi vždycky, to je prostě pro tělo fakt brzy.

Máte nějaký kosmetický trik, jak zamaskovat únavu?
Co se týče únavy po Snídani, tu naštěstí vždy skvěle zamaskují naše šikovné maskérky na Nově. Ale jinak sama nedám dopustit na korektor a hlavně rozjasňovač od Yves Saint Laurent. A taky Hangover sprej 3-in-1 od Too Faced, který pleť krásně osvěží a probudí, bez toho ani ránu. A nemusím mít ani kocovinu. (směje se)

O vlasy se Zorce stará náš Daniel Pašek.

Jak se líčíte na běžný den, když vás nelíčí ráno v televizi?
Vlastně celkem přirozeně. Stačí mi nějaký lehký make-up, tvářenka, řasenka a něco na rty… Když mám nějakou akci, tak samozřejmě výrazněji, ale pokud vím, že jdu třeba jen do rádia, tak opravdu málo, posluchači by to neocenili. (směje se)

Řešíte hodně svůj vzhled?
Otázka je, co znamená „hodně“. Ale lhala bych, kdybych řekla, že ho neřeším. Ostatně je to součást mojí práce, člověk je vlastně pořád tak trochu pod drobnohledem. I když jdete nakoupit do krámu, tak potkáte někoho, kdo vás pozná a zkoumá, jak vypadáte. Takže se snažím vždy vypadat upraveně. Úplně bez make-upu chodím asi jen doma. Ale snažím se líčit opravdu přirozeně a minimálně.

Máte nějaký oblíbený kosmetický produkt?
Mám jich spoustu. Můj nejoblíbenější make-up je Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint. Pak miluju paletku stínů Sweet Peach od Too Faced a Brow Box a Brow Tamer od Urban Decay.

Jak se staráte o vlasy?
Už pár let se mi o vlasy stará Daniel Pašek z Bomtonu, můj skvělý kadeřník i kamarád v jedné osobě. Jsem u něj moc spokojená, umí udělat krásnou přirozenou blond a ještě mě dobíjí svojí energií a svým elánem. Co se týče vlasové kosmetiky, nechám si od něj vždy poradit. Aktuálně používám řadu Moroccan Oil s arganovým olejem a ta mi vyhovuje. Jinak se snažím vlasy šetřit, když nemusím, nežehlím je, nevlním, nechávám je dýchat. V televizi a na akcích toho mají dost.

Hydratační šampón, Moroccanoil, 610 Kč

Jaký produkt musíte mít vždycky u sebe?
Kdybych měla vybrat opravdu jen jeden, tak momentálně je to broskvový lesk na rty Sweet Peach od Too Faced (odstín Real Peach). Ty broskvové odstíny mě prostě baví i v zimě.

Dopřáváte si pravidelně procedury jako je manikúra nebo kosmetika?
Přiznám se, že na tohle jsem špatná. Neumím si najít moc čas na relax a zkrášlování. Na nehty chodím, ale na kosmetice už jsem zase tak přes rok nebyla. Vždycky sama sobě slibuju, že se polepším. A já se jednou opravdu polepším.

Jak si udržujete postavu?
Ráda běhám a chodím cvičit, minimálně dvakrát v týdnu. Měla jsem od cvičení asi půlroční pauzu a neskutečně mi to chybělo. Když chodím pravidelně cvičit, cítím se skvěle a výsledky se dostavují. Kdo zná ten blažený pocit po každém tréninku, ten ví.

Hlídáte se v jídle, nebo si dáte co chcete a pak to vysportujete?
Snažím se dlouhodobě přemýšlet o tom, co jím. Momentálně obědvám a večeřím Vitalbox, krabičky s fantastickým zdravým jídlem, které si jen ohřeju a nemusím v rádiu přemýšlet, co si kde narychlo objednám a jestli to bude pizza nebo těstoviny. Nicméně miluju sladké, alespoň jednou za den si něco sladkého dát prostě musím! A taky velké snídaně, na těch se nešidím. Obecně je to jen o tom, nepřejídat se večer/v noci a vyloženě vědomě nejíst „prasárny“.

„Když chodím pravidelně cvičit, cítím se skvěle.“