Beauty trend číslo 1: Konturky

Doba čtení: 3 min.

Stejně jako v módě, tak i v kosmetice se všechny trendy postupně vrací. Není tedy žádným překvapením, že se na scénu vrátil velký trend 90. let – konturky. Tak ořežte tužky a dejte se do toho!

Když celý svět začal před pár lety používat dlouhotrvající a matné rtěnky ve stylu Kylie Jenner, na konturovací tužky si nikdo ani nevzpomněl. Ale jelikož si mnoho značek – těch módních i těch kosmetických – uvědomuje, že devadesátky jsou teď sázka na jistotu, bylo jasné, že i konturky se jednoho dne vrátí na výsluní. A ta chvíle se děje právě teď.

Konturky jsou skvělé v tom, že rtěnku udrží přesně tam, kde má být. S tužkou můžete také trochu kouzlit a rty si opticky zvětšit. Stačí, když použijete o odstín tmavší konturku než rtěnku. Tužkou navíc můžete namalovat naprosto dokonalý a váš vysněný tvar rtů.

Mnoho značek teď navíc nabízí konturovací tužky ve stejném odstínu rtěnek, takže vám opadnou starosti se shánením dokonalé shody. Pokud ale chcete zkusit retro trend nebo prostě jen zkusit něco trochu jiného, použijte konturku tmavší, než je rtěnka.

My doporučujeme konturovací tužky značky Rodin. Vytváří perfektní okraj a základ před rtěnkou. Obohacené olivovým a neroli olejem RODIN olio lusso pro nejsilnější barvu. Bez parabenů, ftalátů, silikonů a bez sulfátů. Zakoupíte je na všech našich studiích nebo na našem e-shopu