Jak bojovat s akné v dospělosti? Přečtěte si naše tipy

Akné – v pubertě se s nepříjemnými pupínky setká skoro každý. U někoho však přetrvávají i do dospělého věku. Myslíte, že jste už vyzkoušeli vše? Přinášíme vám tipy, jak s akné bojovat.

Velkou roli v boji proti akné hraje zdravý životní styl. S tím souvisí vyvážená strava, pobyt na čerstvém vzduchu a také dostatečný pitný režim. I díky hydrataci se stav vaší pleti dokáže značně zlepšit.

Základ je čištění pleti. Nezapomeňte denně zbavit pleť líčidel a nečistot. Také pravidelně navštěvujte kosmetické služby v Bomton studiích. Profesionální kosmetička vám pleť jemně a důkladně vyčistí.

Vyhněte se násilí. Drhnutí obličeje kartáčem a drastické přesušování pokožky jen situaci zhorší. Většina z nás má ve zvyku na pupínky sahat a snažit se jich zbavit násilně. Obličeje se pokud možno špinavýma rukama vůbec nedotýkejte.

Také si dávejte si pozor na veřejné prostory jako například šatny v posilovnách či bazénech, které jsou rájem pro bakterie. Velmi snadno se totiž dokážou přenést na vaši pokožku.  Také měňte pravidelně svůj ručník na obličej.