Co dělá stres s naší pletí a jak proti tomu bojovat?

Doba čtení: 3 min.

Stres je momentálně náš nepřítel číslo jedna. V souvislosti s koronavirem mnoho z nás ze strachu a stresu ztloustlo, nemohli jsme spát a na obličeji se nám objevila nová várka pupínků a vrásek. Jak se s jeho následky vypořádat a jak jim předejít?

Ať chceme, nebo ne, naše tělo a i pokožka na obličeji zrcadlí všechno, co se uvnitř nás děje. Každý pupínek, flíček nebo vypadnutý vlas něco znamená. Tělo dokonale ukazuje všechny vnitřní pocity a problémy. Každá chyba se okamžitě projeví a je jen na vás, zda budete řešit příčiny nebo pouze následky.

Stres ovšem nemusí být vždycky špatný. Pokud jde o pozitivní nervozitu před důležitým rozhovorem nebo testem, je to zcela normální. Ta dokonce může pomoci k lepšímu výkonu. Ubližuje nám spíše ten dlouhodbý nepříjemný pocit v žaludku. Takový stres může být opravdu nebezpečný, může vyvolat různá onemocnění a v nejhorším případě dokonce smrt.

Nejvíce se stresují ženy ve středním věku. Je pro ně často velmi náročné skloubit práci a rodinný život, nevěnují dostatek času odpočinku a zdravému jídlu a jsou neustále v pohybu. U každého se stres projevuje jinak. Jednoho dne se ale na obličeji začnou objevovat popraskané žilky, črvené flíčky, vrásky, pupínky, suchá kůže a jiné problémy.

Jak zmírnit příčiny stresu?

1. Lymfatická masáž

Alespoň tři minuty masírování obličeje dokáží udělat zázraky. Lymfatická masáž pomáhá odstranit z těla toxiny, zlepšuje strukturu pokožky, urychluje hojení a snižuje otoky. Masáž můžete provádět sami doma pomocí kamene gua sha nebo zajděte k oborníkovi do studia Bomton Florentinum.

2. Pomalé dýchání

Zavřete počítač, vypněte telefon, lehněte si a soustřeďte se jen a pouze na svůj dech. Pomalé dýchání zbavuje tělo toxinů, uklidňuje mysl a stimuluje krevní oběh. 

3. Laserová sprcha

Pokud už se vám na obličeji nějaké ty pupínky a žilky objevily, zkuste laserovou sprchu. Léčí vznik hematomů, akné, oparů, ekzémů či jizev. Postaráme se o vás ve SPA ve studiu Bomton Jalta.

Nevíte, jak se stresem bojovat? Více tipů si přečtěte tady.