Co se stane, když budete pravidelně cvičit

Pokud stále váháte, zda začít cvičit pravidelně a ne jen jednou za čas, máme pro vás jasnou odpověď. Vaše tělo se hned po první lekci začne jako zázrakem měnit, zlepší se vám nálada, kvalita spánku a zrychlí metabolismus. A ten pocit po cvičení je prostě k nezaplacení.

Pravidelná fyzická aktivita by neměla být za trest. Na pohyb byste se měli těšit a měl by být obyčejnou součástí vašeho života. Nepřemýšlejte nad tím, prostě to dělejte. Jestli vás pohyb nebaví, najděte si takový sport nebo aktivitu, díky které zapomenete na svět, na čas a na všechny starosti. A jestli máte problém s tím, že si nedokážete na cvičení najít čas, není nic jednoduššího, než cvičit ráno před prací a povinnostmi. Vstaňte o půl hodiny dříve a dejte si pořádně do těla. Budete se cítit báječně. A co ještě vás při pravidelném pohybu čeká?

Energie

Už po prvním tréninku vás čeká obrovský příval nové energie. Najednou budete mít pocit, že dokážete všechno na světě. Uběhnout půlmaraton? Jasně! Pořídit si další dítě? Kdy? Pravidelná každodenní únava už po pár dnech zmizí. Budete se prostě cítit příjemně, odpočatě a vesele.

Nálada

Během cvičení se do krve vyplavují endorfiny, neboli hormony štěstí. I dvacet minut pohybu zlepší vaši náladu na půl dne. Psychický stav výrazně souvisí i s naším fyzickým stavem a spoustu nemocí si přivodíme právě tím, že nejsme psychicky v pohodě. Stres, úzkosti, deprese… to všechno se s pravidelným cvičením zlepšuje.

Vytrvalost

I když po prvním cvičení budete mít pocit, že zemřete, věřte, že s každým dalším dřepem, klikem nebo uběhnutým kilometrem se bude váš výkon zlepšovat. Doběhnout tramvaj nebo vyjít do pátého patra už pro vás nebude problém. Začnete si cvičení užívat a bude vás bavit o to víc.

Metabolismus

Pohyb zrychluje metabolismus a funkci střev, což bude mít velmi dobrý vliv na vaše zažívání. Pokud se totiž potraviny v našich střevech zdržují příliš dlouho, tloustneme, cítíme se nafouknutí a unavení. Pokud ale střeva fungují tak, jak mají, tenhle problém se vás už nebude týkat.

Postava

Jestliže budete kombinovat kardio tréninky s posilováním, můžete se těšit na krásnější tělo. Vaše postava se bude postupně tvarovat, tuky mizet a svaly sílit. Zvýší se váš energetický výdej, takže budete rychleji spalovat.

Spánek

Pravidelné cvičení výrazně prospívá kvalitě spánku. Díky pohybu budete snadněji a rychleji usínat, váš spánek bude hluboký a klidný. Probouzet se budete odpočatí a s dobrou náladou.

TIP: Pokud jste ještě nevymysleli, kam byste měli chodit cvičit, zkuste to u nás. V našem studiu Bomton Power Concept cvičíme na šesti nejmodernějších přístrojích Power Plate. Přijďte si vytvarovat postavu na skupinových i individuálních hodinách pod vedením zkušeného trenéra.