Co si obléknout na přijímací pohovor?

Nebudeme si nic nalhávat, šaty dělají člověka. Proto při pracovním pohovoru záleží nejen na vašem vystupování a znalostech, ale i na tom, co máte na sobě. Správně zvolený outfit je polovinou úspěchu.

Barvy by spolu měly hlavně ladit. Pokud nechcete příliš strhávat pozornost na to, co máte na sobě, oblečení by mělo být bez výrazných vzorů, potisků nebo nápisů. Stejně tak zapomeňte na vyzývavé střihy, rozparky, minisukně či výstřihy až k pupíku. Na pohovor nechoďte v ničem, v čem nejste sami sebou. Musíte se cítit maximálně pohodlně, abyste se mohli plně soustředit na svůj výkon a ne na to, jestli vám náhodou nepadá ramínko nebo nekouká stehno. Ideální je třeba oversized sako, smoking, pouzdrová sukně, culottes nebo úzké džíny s volnou košilí.

Při výběru outfitu berte v úvahu filozofii značky, pro kterou chcete pracovat. Buďte kreativní, ale nesnažte se zbytečně upoutat pozornost. Pokud milujete barvy, nic vám nebrání přijít ve výrazných šatech či sukni.

Myslete ale také na to, že do firmy vás nenajmou proto, že jste oblečení od hlavy až k patě ve značkovém nebo podle posledních trendů. Najmou si vás proto, co umíte. Proto si nehrajte na někoho jiného, ale buďte sami sebou.