Fashion must have: Balonové rukávy

Doba čtení: 3 min.

Který kousek by vám neměl tento podzim chybět v šatníku? Rozhodně cokoliv s vycpanými rameny nebo výraznými rukávy. Balonové rukávy jsou teď k vidění na svetrech, šatech i košilích. 

Od výrazných ramen jsme se přesunuli trochu níže a veškerou pozornost teď upíráme k pažím. Teď jsou trendem číslo jedna balonové rukávy. A čím větší, tím lepší. Móda se stále točí, a tak bylo jen otázkou času než tento osmdesátkový trend někdo z návrhářů vytáhne a vdechne mu nový a modernější vzhled.

Aktuálně jsou balonové rukávy symbolem kolekcí britského návrháře Richarda Quinna, který si je oblíbil natolik, že tento prvek zařadil do své jarní, letní i podzimní kolekce. A jak to tak u návrhářů bývá, inspiroval tím mnoho svých kolegů. U nich se pak inspirovaly módní řetězce a najednou balonové rukávy nosí celý svět.

K dostání jsou teď minimalističtější i opravdu bláznivé, bavit vás ale bude každá varianta. Balonové rukávy najdete na šatech, blůzách, košilích, svetrech i džínových bundách.

A jak tento trend nosit?

Známé pravidlo říká, že když máte volný nebo veliký vršek, spodek by měl být na tělo. Balonové rukávy tedy budou skvěle ladit s úzkými džíny, kalhoty do zvonu, s pouzdrovou sukní nebo s kraťasy s vysokým pasem. S doplňky to už raději příliš nepřehánějte, přece jenom výrazné rukávy budou pro tentokrát stačit.