Fashion must have: Semiš

Doba čtení: 3 min.

Počasí se nám už neúprosně snaží naznačit, že podzim je definitivně tady. A to znamená, že je čas na trendy nové sezóny. Jedním z nich je semiš. Návrat tohoto materiálu byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Heboučký materiál je aktuálně fashion kouskem číslo jedna. A právě pošmourné počasí a klesající teploty nabízejí tomuto trendu ideální podmínky. Proslavil ho především módní dům Hermés, kde semiš používali pro  jezdecké potřeby, dnes ho ale najdeme v kolekcích mnoha předních návrhářů i módních řetězců. A nosí ho i Olivia Palermo, Emily Ratajkowski i Alexa Chung.

Velikou výhodou semiše je to, že je velice tvárný a není tak tvrdý jako klasická kůže. Proto už z něj světoví návrháři nechali ušít mnoho ikonických kousků. V roce 1992 to byl semišový kostýmek od Givenchy, o deset let později Jean Paul Gaultier navrhnul semišovou tuniku.

Aktuálně se semišové boty, kabelky, sukně, šaty, boty, klobouky nebo kalhoty objevují na molech i v ulicích. Pokud toužíte po absolutní klasice, která vás jen tak neomrzí, investujte do kvalitního semišového saka nebo bundy. Zkombujte je s bílou košilí a tmavými kalhotami a skvělý podzimní outfit je na světě. Kousky pořizujte ideálně v barvě velbloudí srsti, ty jsou věčné.

A jaké jsou nejnovější trendy v účesech? To se dozvíte tady.