Hit List: Jana Lhotová

Make-up artist značky Lancôme, Jana Lhotová, se vyzná v kráse. Nám prozradila, co by nemělo chybět v make-up taštičce každé ženy a který kousek si pořídí na příští sezonu. 

Jak se změnil váš přístup k módě po narození syna?
Teď hledám především praktičnost, jednoduchou udržitelnost a kousky, které se dají dobře a snadno kombinovat. Nemám moc času přemýšlet a zkoušet, co si vezmu na sebe. 

Který kousek ve vašem šatníku je pro váš styl naprosto klíčový?
Určitě je to huňatý svetr a džíny. Jsem spíše kalhotový typ, ale občas chci změnu a zvolím i více ženského, třeba šaty. 

Trend, který vás baví?
Minimalismus. 

Co si určitě pořídíte na nadcházející sezonu?
Už jsem si pořídila pár vlněných svetrů v krémových odstínech a kalhoty s vyšším pasem, tzv. slouchy jeans, které se dají nosit, jak k teniskám, tak k botám na podpatku.

V čem se cítíte nejlépe?
Abych byla upřímná, nejlépe se cítím v kombinaci džínů, basic trička a klasických bílých tenisek. Na ty si potrpím, mám ráda značku Golden Goose, líbí se mi jejich originální design a ta jakoby patina.

Který kousek by měla mít v šatníku každá žena?
Asi se budu opakovat, ale za mě jsou to rozhodně perfektně padnoucí džíny a boty na podpatku. 

Jak se oblékáte do práce?
Jelikož pracuji jako vizážistka, můj šatník se skládá převážně z černých a elegantních kousků. Když už se ale oblékám do jedné barvy, snažím se kombinovat různé materiály, aby daný outfit nepůsobil fádně. Miluji kožené kalhoty, které nosím s elegantními halenkami. Hodně oblíbenou mám i koženou skládanou sukni pod kolena od Denisy Nové. Má vyšší pas a střih, jenž podtrhuje ženské tvary. 

Které kosmetické produkty byste doporučila všem ženám?
Rozhodně by žena měla investovat do kvalitní péče o pleť v podobě dokonalého odličování a následné péče. Osobně jsem si zamilovala krémy Lancôme Absolue Precious Cells. Tato řada podporuje regeneraci pleti a dodává jí potřebný jas. Stejně tak i maska z řady Energie de Vie, která pleť hydratuje a dodá jí odpočatý vzhled. Co se týká líčení, mám ráda spíše krémové produkty a multi líčidla, která mají univerzální použití. 

Jak vypadá váš běžný make-up?
Ti kdo mě znají, vědí, že se moc nelíčím, ale rozhodně to neznamená, že chodím nenalíčená. Mám ráda nude styl, kdy vlastně není nic vidět, ale vše vypadá tak nějak lépe. Kdybych měla být konkrétní, znamená to make-up, korektor pod oči, krémová tvářenka a lehký bronzer, který aplikuji buď v konturách obličeje nebo si ho dávám na místa, kde se člověk přirozeně opálí. Nikdy nezapomínám na obočí a řasenku. 

Co děláte, když chcete rychle vypadat hezky?
Osobně preferuji přirozenou ženskou krásu, kdy make-up podtrhne krásu ženy, nikoli zastíní či ji přetransformuje do někoho jiného. Příroda nás nějak stvořila a v mnoha případech věděla moc dobře proč. Myslím, že klíčem k úspěchu je najít styl, který nám sedí a ve kterém se cítíme hezky. Hodně často nosím stažené vlasy, ať už kvůli práci, nebo když jsem se synem. Když se chci cítit více žensky, rozpustím si vlasy a vezmu si boty na podpatku.