Hit List: Michael Kováčik

Doba čtení: 3 min.

Jedna z nejvýraznějších osobnosti české a slovenské módní scény. Tvorbu návrháře Michaela Kováčika můžeme pravidelně vídat v rámci pražského týdne módy. Je charakteristická svou jednoduchostí, minimalismem a elegancí. Tváří značky je modelka Aneta Vignerová. Které kousky nesmí chybět v šatníku nadějného slovenského designéra?

 

Jak byste popsal svůj styl?
Velice minimalistický, elegantní s prvky punku a rocku. Oblečení mám převážně v černé barvě, ale nejen díky tomu k sobě všechny kousky perfektně ladí.

Co vás na módě baví?
Její hravost a neomezenost. Móda nás má bavit a vyjadřovat naši osobnost. 

Kousek, po kterém toužíte?
Momentálně je to pánská maxi bag Saint Laurent.

Trend, který vás baví?
Osmdesátky a devadesátky. Tenhle styl se stále vrací a nikdy mě nepřestane bavit. A to nejen v módě, ale i v hudbě a filmech.

Které doplňky nosíte nejčastěji?
Hodinky, sbírku náhrdelníků, náramky a ledvinku. Když si zapomenu hodinky vzít, klidně se pro ně domů vrátím. 

V čem byste nikdy nevyšel z domu?
Ve špinavém nebo páchnoucím oblečení. Čistota a vůně je pro mě absolutní základ. To si říkám hlavně v létě, když procházím Prahou… 

A v čem se naopak cítíte nejlépe?
V černé mikině nebo roláku a k tomu skinny džíny, kabát neb křivák a chelsea boots.

Na čem jste v módě závislý?
Na kvalitních a přírodních materiálech. Nenosím polyester. Stejně tak mám rád, když je černá opravdu černá. Trochu deformace z práce.  

Který kousek by měl mít v šatníku každý muž?
Černé padnoucí sako, koženou bundu, bílou košili, střihově lichotivé džíny a kvalitní boty. Právě ty jsou často u mužů kámen úrazu.

Kdo je vaším vzorem a inspirací?
V životě rodiče, v práci je jich mnoho. Obdivuju Toma Forda kvůli jeho citu pro spojení sexuality a módy. Vivienne Westwood pro její střihy a Donatellu Versace pro celkový image značky.