Hudební festivaly, které si tohle léto nenechte ujít

Z Česka se během posledních pár let stala téměř festivalová velmoc. I letos k nám zavítá mnoho zahraničních hvězd. Na kterých akcích byste letos neměli chybět?

Metronome Festival

21. až 22. června, Praha Holešovice, Výstaviště

První oznámenou kapelou je britská kapela Morcheeba, která do Prahy zavítá po šesti letech. Dalším headlinerem budou němečtí Kraftwerk se svou jedinečnou 3D audio-vizuální show. Chybět nebudou ani britští Jungle, kteří v listopadu roztancovali přažský klub Roxy. Z českých a slovenských interpetů se můžete těšit na Pražský výběr, WWW nebo Katarzii.

Rock for People

4. až 6. července, Hradec Králové

Rock for People, jeden z největších letních open-air festivalů v České republice, slaví letos 25 let. Od prvního ročníku v roce 1995 se festival konal v Českém Brodě a od roku 2007 se přestěhoval do nepoužívaných prostor na letišti v Hradci Králové, kde uvítal mnoho zahraničních, českých a slovenských interpretů. Headlinery letošního ročníku budou Bring Me The Horizon, Kodaline, Franz Ferdinand, Manic Street Preachers nebo Rudimental.

Colours of Ostrava

17. až 20. července, Ostrava, Dolní Vítkovice

Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní hudební festival každoročně pořádaný od roku 2002 v Ostravě. Od roku 2012 se koná v prostředí Dolních Vítkovic – bývalém areálu hutí, dolů a železáren. Během čtyř dnů vás i letos čeká opravdu nabitý program. Florence + The Machine, The Cure, MØ, Zaz, Years & Years, Ben Cristovao, dan Bárta a mnoho dalších. Tady prostě nesmíte chybět.

Let It Roll

1. až 3. srpna, Milovice, letiště

Elektronický festival Let It Roll původně začínal jako série klubových akcí, které se postupně staly nejnavštěvovanějšími drumandbassovými akcemi u nás. Později se rozhodli organizátoři uspořádat i letní open air festival, jehož popularita a návštěvnost každým rokem vzrůstá. Headlinerem letošního ročníku jsou britští High Contrast.

Rock for Churchill

30. až 31. srpna, Vroutek, areál Myslivna

Festival Rock for Churchill bude v roce 2019 slavit 20 let. Těšit se můžete na zahraniční i tuzemské hvězdy. Vystoupí například dubstepová dvojka Modestep, britský zpěvák Ed Rush, z českých kapel to budou Stromboli, tata bojs, Vypsaná fixa nebo J.A.R.