Hydratace a síla i pro ty nejdivočejší vlny. Kérastase představuje novou řadu pro kudrnaté vlasy

Doba čtení: 5 min.

Snila jste alespoň jednou v životě po hladkých, lesklých, a především rovných vlasech, ale ty vaše jsou spíše z divočejšího soudku? Teď je ten čas je začít opravdu uctívat. Na světě totiž není nic krásnějšího než silné vlasy, které dostávají péči, jakou si zaslouží. Tak odhoďte žehličku na vlasy a místo věčných bojů s vašimi vlnami, vlnkami, kudrnami nebo divokými prstýnky jim vyhlaste mír. Na pomoc si můžete přizvat novou řadu Curl Manifesto od Kérastase.

 

Jak vypadá můj vlas?

Jsou někdy vaše vlasy po vysušení do všech světových stran, krepatí se a pořád ne a ne se uhladit a držet jaký taký tvar? A napadlo vás, že možná máte vlnité nebo dokonce i kudrnaté vlasy, ale nevíte o tom, a jenom jim nedáváte dostatek hydratace a tu správnou péči? Vlnité a kudrnaté vlasy na rozdíl od jemných a rovných kadeří potřebují někdy mnohem více hydratace a pozornosti. Nejjednodušším způsobem, jak poznáte přirozený tvar vašich vlasů je nechat je vyschnout přirozeně a bez fénu. Pokud zůstane i přesto váš vlas rovný, máte jasno. Jakmile se ale vaše vlasy začnou vlnit, a i po oschnutí vlny nezmizí, budete nejspíš patřit do týmu kudrnáčů a mořských víl.

Víc vln, méně hydratace

Přírodní kudrnaté vlasy bývají křehčí kvůli nerovnoměrnému tvaru vlasového vlákna. Místa záhybů vlasových vláken odhalují mezery v struktuře vlasu a jsou tak mnohem náchylnější k poškození. V souboji s vlhkostí na tom vlny a kudrliny nejsou také o moc lépe. Díky záhybům a poškozením jsou mnohem víc porézní než vlasy rovné, což ve výsledku znamená, že ve vlhkém prostředí do sebe vstřebávají molekuly vody, a tak i mění svůj tvar. Vlasy jsou zplihlé, krepatí se, nebo výrazně nabydou na objemu. Naopak v prostředí se suchým vzduchem se mnohem více lámou a ztrácí svůj přirozený tvar.

Jak tedy na ně?

Hydratace, výživa a opět hydratace. Díky složitějšímu tvaru vlnitého nebo kudrnatého vlasového vlákna se přirozené oleje tvořící se v pokožce hlavy nedostávají do celých délek vlasu tak jednoduše, jak tomu bývá u vlasů rovnějších. Hlavními složkami nové řady Curl Manifesto od Kérastase je ceramid a manukový med. Ceramid dokáže efektivně vyplňovat trhliny ve struktuře vlasu a posílit ho zevnitř aniž by ho jakkoliv zatěžoval. Manukový med následně každý vlas dokonale hydratuje, vyhladí a dodá mu intenzivní lesk. Tato speciální řada nabízí celkem 7 produktů. Můžete si tak vybrat typ a konzistenci, která nejvíce vyhovuje vám, nebo vyzkoušet několik produktů najednou a dopřát tak svým vlasům opravdu intenzivní a profesionální péči o kudrnaté a vlnité vlasy. V nabídce najdete základy jako šampon, kondicionér i masku, nebo speciální bezoplachovou péči Crème De Jour Fondamentale,
která redukuje krepatění a poskytuje vysokou termoochranu, vyživující olej Huile Sublime Repair poskytující hydrataci v kterékoliv fázi péče o vlasy, osvěžující sprej Refresh Absolu a také gelový krém Geleé Curl Contour, který hydratuje, chrání a definuje prameny kudrlin po dobu 24 hodin. Volba je jenom na vás. Ale my se už teď těšíme na krásně zdravé a definované vlny i vlnky. A co vy? Který produkt z nové řady Curl Manifesto vás zaujal nejvíce?