Hydratovaná pleť i po dlouhém letu? Jde to

Jestli se chystáte cestovat letadlem, budete muset své pleti věnovat nadměrnou péči. Klimatizace, suchý vzduch i nedostatek spánku jí vůbec nesvědčí. To kouzelné slovo zní hydratace.

Před odletem:

Příliš nezáleží na tom, zda bude váš let trvat dvě hodiny nebo třeba deset. Pokožka dostává zabrat tak jako tak, ale samozřejmě jsou následky přímo úměrné délce letu. Před každým nástupem do letadla byste měli pleť důkladně odlíčit a použít hydratační krém. Pokud vás čeká jen krátká cesta, můžete použít BB nebo CC krém a řasenku. Pleť ale líčidly raději zbytečně nezatěžujte.

Dva dny před letem pijte dostatečné množství vody a zkuste se pořádně prospat. Vyhněte se alkoholu a kávě. Pít můžete ideálně čistou vodu s citrónem, bylinkové čaje nebo ovocné či zeleninové šťávy.

Na palubě:

Žádná klimatizace pleti neprospívá, letadlo je ale úplně nejhorší. Vlhkost vzduchu v letadle klesá až na úplné minimum, proto je pleť během letu buď hodná suchá, a nebo naopak příliš mastná. Důsledkem pak může být zčervenání pokožky i akné. Nepřispívá tomu ani stres z cestování.

Na palubě by vám proto neměla chybět termální nebo celulární voda ve spreji a hydratační krém. Modelky často přísahají na růžovou vodu. Krém aplikujte klidně každou půl hodinu až hodinu. Obličej čistěte jen obyčejnou vodou, vlhčené ubrousky by mohly pleť zbytečně vysušovat.

Dnes jsou velkým trendem také hydratační sheet masky na obličej. Cestující se na vás možná budou dívat trochu divně, vítězem v soutěži o krásnou pleť budete ale vy. Masku dejte na obličej zhruba v polovině letu a po sejmutí vmasírujte její zbytky do obličeje. Pleť můžete také pravidelně protahovat, aby se dostatečně prokrvovala.

Dejte si pozor na cestovní velikosti kosmetických produktů. Větší balení než 100 ml vám na palubu nepovolí. Během cesty zapomeňte na alkohol a kávu, pijte jen vodu nebo zředěný džus.

Po příletu:

Po přistání obličej opláchněte studenou vodou, můžete se znovu odlíčit. To platí i v případě, že žádný make-up nemáte. Pak aplikujte intenzivní hydratační krém. Pokud jdete na sluníčko, pak samozřejmě aplikujte produkt s ochranným filtrem. Teprve pak naneste make-up. Použít můžete také make-up, který už v sobě ochranný filtr má.