Jak mít zdravou pleť i během cestování?

Doba cestování je v plném proudu. Abyste byla krásná a upravená i na cestách, musíte se pořádně připravit.

Během cestování by ve vaší kosmetické taštičce neměly chybět základní věci. Šampón, sprchový gel, vlhké ubrousky, suchý šampón a odličovač. Využijte toho, že kosmetické firmy dnes nabízejí veliký výběr produktů v cestovních baleních. Do letadla si totiž můžete vzít kosmetiku v jednotlivém balení pouze do 100 ml a celkový objem všech produktů nesmí přesáhnout jeden litr.

Klimatizace v letadle navíc vysušuje pleť, proto než poletíte, nezapomeňte pod make-up aplikovat hydratační krém a vypít hodně vody. Ideální ale bude, když se nebudete vůbec líčit. Vezměte si s sebou i termální vodu ve spreji. Je identická s vodou, která se nachází v pokožce, a tudíž jí dodá vše potřebné. Dlouhodobě pleť hydratuje a může se aplikovat opakovaně. U moře pak myslete na péči, kterou musíte své pokožce i vlasům věnovat. 

Hydratační krém, Institut Esthederm, 1190 Kč

Doporučuje kosmetička Barbora Lipenská:

Před letem je především důležité si dopřát dostatek spánku, tedy alespoň 8 hodin. Pokud budete mít čas o svou pleť pečovat pár hodin před odletem, doporučuji ji hydratovat pomocí napářky, kterou si můžete připravit doma. Budete potřebovat horkou vodu, misku a nějaké bylinky, nejlépe kopřivu dvoudomou, mateřídoušku a měsíček lékařský, který je známý pro své čisticí schopnosti. Bylinky vložíte do misky s horkou vodou a přes hlavu přehodíte ručník. Napařujte asi 15 minut. Poté doporučuji pleť lehce vysušit přiložením jemného ubrousku.

Šampón k ochraně barvy, Sachajuan, cestovní balení