Jak na správnou ochranu před teplem a slunečními paprsky?

Doba čtení: 5 min.

Slunce svítí na všechny stejně. Kromě zářivých a hřejivých paprsků, které vidíme volným okem ovšem produkuje i ty mnohem nebezpečnější. Rychlejší stárnutí pleti, ztráta její elasticity, pigmentové skvrny, suché a poškozené vlasy nebo dokonce riziko rakoviny kůže. Jak se všemu výše zmíněnému vyhnout? Čtěte v článku.

 

Rychlokurz základních pravidel

  1. Používejte krémy s SPF, tedy se sun protection faktorem pravidelně. Venku, v práci, doma, a i když je zataženo. UV záření totiž proniká skrze mraky i okna. Ideální jsou širokospektrální přípravky, které chrání před UVA i UVB zářením. UVA louče se dostávají do hlubších vrstev kůže, kde urychlují stárnutí a můžou způsobit rakovinu kůže. Záření UVB je zase zodpovědné za povrchové spálení kůže.
  2. Pokud vám to váš režim dovoluje, vyhýbejte se pobytu na slunci mezi 11:00 a 16:00, kdy je záření nejintenzivnější. Jestli to není možné, zdržujte se ve stínu.
  3. Myslete i na fyzickou ochranu kůže. Klobouk, který zastíní i váš krk a část ramen je základ. Zbytek oblečení už volte podle svého pohodlí. Šátek, slunečník, lehká lněná košile nebo nohavice dokážou s jistotou ochránit pokožku celého těla.
  4. Nepodceňujte ani kvalitní sluneční brýle. Poskytují ochranu očí a očního okolí před UV zářením, kterého důsledkem se zvyšuje riziko vzniku šedého zákalu.
  5. Jestli je to možné, aplikujte si opalovací krém opakovaně, nejlépe jednou za dvě hodiny, nebo po sportu.
  6. Věnujte pozornost tomu, jaké léky užíváte. Nedávné očkování, ale i antibiotika, antimykotika a léky na krevní tlak můžou v souvislosti s nadměrným vystavením na slunci způsobovat různé komplikace.
  7. Voda, voda, čistá voda. Bez láhve s vodou ani na krok. Pitný režim je v létě tím nejzákladnějším způsobem, jak zvládnout vysoké teploty ve zdraví. Dostatek ovoce a zeleniny v jídelníčku dokáže taky dobře hydratovat organismus.
  8. Nezapomínejte na znamínka, jizvy, nebo pigmentové skvrny. Jakákoliv změna struktury kůže potřebuje ochránit ještě intenzivněji. A teď se spolu pojďme podívat na produkty, které vám zaručeně poskytnou kvalitní ochranu před slunečními paprsky.

 

Jak ochráním své vlasy?

Sachajuan Thermal Protection Spray je našim bestsellerem. Tento suchý sprej ochraňuje vlasy namáhané teplem a zároveň je hydratuje a zanechává hezky lesklé. Má veganské složení, je bez parabenů a vlasy nezatěžuje.

Pokud máte raději olejovou texturu, Olaplex No.7 Bonding Oil  jenom v pár kapkách dokáže ze slabých a suchých vlasů vykouzlit lesklé a poddajné. Napravuje strukturu vlasu tam, kde je narušená a spolehlivě chrání vlasy před teplem.

Čím ochráním pokožku těla?

Velmi jemné tělové mléko Adaptasun Body Lotion od značky Institut Esthederm kromě ochrany citlivé pokožky před sluncem ho také naučí adaptovat se na sluneční paprsky. Opaluje se vaše pokožka do růžova, nebo se často spálíte? S tímto mlékem jí naučíte na slunce reagovat lépe a opálit se zdravěji.

Těm, kteří nemají reaplikaci opalovacích přípravků moc v oblibě může víc vyhovovat ochranná mlha Adaptasun Protective Silky Mist. Ochraňuje pokožku i před tím nejsilnějším slunečním zářením a díky lehké a nelepivé textuře je vhodná a praktická pro sportovce.

Ochrana pokožky na tváři

Pudrové zmatnění, barevné sjednocení i vysoká ochrana v jednom. Opalovací krém Bronz Repair Sunkissed chrání vaši tvář před buněční oxidací i UVA a UVB zářením a také efektivně zabraňuje tvorbě vrásek i ztrátě pevnosti. Tomu říkáme funkční produkt.

Je vaše pokožka silně alergická na slunce, trpíte poruchami pigmentace, nebo se jednoduše potřebujete vyvarovat slunci za každou cenu? Minerální krém No sun od Institut Esthederm vám poskytne maximální ochranu a zaručuje naprosto bezpečné opálení. Navíc postupně naučí vaši pokožku reagovat na sluneční paprsky přirozeněji.