Jak na to, aby vám opálení vydrželo i po dovolené

Doba čtení: 4 min.

Po návratu z dovolené nás trápí nejen nával povinností, ale také mizející opálení. Co můžete dělat pro to, aby vám vydrželo co nejdéle?

Do skupiny samoopalovacích přípravků patří krémy, spreje, gely či tělová mléka. Aplikujete je na tělo a díky aktivní složce v nich obsažené, která reaguje s aminokyselinami horní vrstvy pokožky, vznikne krásné zhnědnutí. Tou aktivní složkou bývá většinou tzv. dihydroxyaceton (DHA). Neproniká do kůže, proto se pak barva nevymývá, ale odpadává společně s mrtvými kožními buňkami.

Samoopalovací přípravky by vaší pokožce neměly nijak uškodit, jsou totiž dermatologicky nezávadné. Jejich složení často navíc obsahuje pečující složky jako aloe vera, kyselinu hyaluronovou, vitamin E a panthenol, díky nimž nebude kůže vysušená. Myslete ale na to, že neobsahují ochranu proti UV záření, proto při pobytu na slunci používejte klasické opalovací krémy.

A jak si můžete dokonalé opálení dopřát i bez sluníčka?

Krémy a spreje

Samoopalovací produkty jsou asi nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak získat hnědou barvu. Pokožka zhnědne zhruba do dvou hodin po aplikaci. Dejte si ale pozor, abyste je aplikovali rovnoměrně, jinak riskujte, že se vám na těle vytvoří nevzhledné fleky. Barva může vydržet až pět dnů, většinou je ale nutné nátěr po dvou či třech dnech opakovat. Některé produkty vám bohužel můžou obarvit oblečení.

Nástřik

Tato metoda opálení je vhodná pro všechny, kdo chtějí získat krásně bronzovou pokožku během pár hodin a je ideální pro jednorázové příležitosti. Nástřik provádí kosmetička tlakovou pistolí, přičemž účinek je vidět asi po třech hodinách. Intenzita opálení je zhruba stejná, jako kdybyste šestkrát nebo osmkrát zašli do solária. Vydrží asi pět až deset dnů, schne rychle a nezanechává lepivý povlak.

Na samoopalovací nástřik můžete zajít i k nám do studia Bomton Jalta.

Solárium

Opalování v solárku je ideální před dovolenou i po ní, když se chcete na slunce připravit, nebo si naopak opálení udržet. Solária mohou zajistit a zároveň zachovat dostatečnou hladinu Vitaminu D, které sice získáváme i ze sluníčka, jenže na nás zároveň s ním působí i UV záření. Oproti tomu je opalování v soláriu bezpečné. Pokožka se zregeneruje minimálně za 24 hodin, ale záleží na fototypu kůže. Počet návštev solárka by neměl překročit 60 opalování za jeden rok.