Jak se starat o oči a oční okolí

Doba čtení: 4 min.

Říká se, že oči jsou okna do duše. A jsou také odrazem toho, co zrovna prožíváme nebo jak se o sebe staráme. Oteklé oči a tmavé kruhy pod očima například naznačují stres nebo nedostatek spánku. Jak se tedy o oči a oční okolí správně starat?

Pokožka, která se nachází právě v okolí očí, je nejtenčí a také nejvíce citlivá část na našem těle. Je tedy jasné, že vyžaduje nadstandardní péči, kterou jí ale málokdo z znás doopravdy věnuje. Nezapomínejte například na nošení slunečních brýlí, abyste za prvé oči chránili a za druhé, abyste je nemuseli mhouřit a tím pádem zbytečně napínat kůži kolem očí.

Na vaší kosmetické poličce by měl mít čestné místo také krém na oční okolí. Používejte ho každý den jako běžný pleťový krém. Na noc si pak pořiďte přípravek s retinolem, jelikož dokáže stimulovat produkci kolagenu a díky tomu minimalizovat vrásky a otoky. Na unavené oči výborně pomáhá i to, když si na noc dáte pod hlavu a o jeden polštář navíc.

Než ulehnete do postele, vypijte sklenici vody. Tmavé kruhy pod očima jsou často důsledkem nedostatečné hydratace. Pomáhá také zelený čaj. Pokud máte oči oteklé, namočte vatové tampony do zeleného čaje a na pár minut je přiložte na zavřené oči.

Vyzkoušejte niťový lifting

Oblíbenou vychytávkou celebrit a hollywoodských hvězd je poslední dobou niťový lifting. Ten má opticky otevřít oči. Tomuto efektu se také říká foxy eyes. Oblíbily si ho třeba modelky Bella Hadid nebo Kendall Jenner. Oproti tradičnímu faceliftingu má velikou výhodu, že není nutné provádět jakékoliv řezy do kůže.