Jak se starat v zimě o ruce?

Studený vítr a teploty pod nulou našim rukám rozhodně nepropsívají. Jak o ně v zimě pečovat?

Abyste ruce alespoň trochu chránili a zahřáli prokřehlé prsty, noste rukavice, pokaždé když půjdete ven.  V zimním období trpí kůže na rukou nejvíce a velmi rychle se vysušuje. Navíc jí velmi škodí teplotní rozdíly, které zmírníte právě nošením rukavic.

Aby vaše kůže nevypadala starší, nebyla vysušená a bez zarudlých skvrn a stroupků, musíte o ně náležitě pečovat. Často se pak stává, že se suché kůže nemůžeme zbavit několik dnů.

S mytím rukou to v zimě nepřehánějte, ať se kůže zbytečně nenamáčí. Na mytí nádobí si vezměte ochranné rukavice. Po každém mytí si pak ruce důkladně namažte hydratačním krémem.

K mytí používejte mýdla s jemným složením, která neobsahují sulfáty. Naopak by měla obsahovat přírodní ingredience, jako je aloe vera, bambucké máslo nebo olivový olej.

Hydratační krém si pořiďte i v menším balení do kabelky, ať ho máte stále u sebe. Ruce si mažte podle potřeby, nenechávejte je ale příliš vyschnout.

Péči věnujte i nehtům. Jednou za čas je důkladně promažte olivovým olejem. Také občas vynechte lak na nehty, aby si odpočinuly.

Občas si také udělejte jemný peeling rukou, aby se odstranila suchá kůže. Pak si ruce namažte mastným krémem, navlékněte rukavice a nechte krém působit ideálně přes noc.