Jak se zbavit chloupků na neobvyklých místech?

Doba čtení: 3 min.

Že nám rostou chloupky všude po těle, není žádné tajemství. Mnoho žen ale trápí problém, o kterém se nemluví. Například ochlupení v oblasti bradavek, nad horním rtem nebo na prstech. Jaké metody tohle pomáhají řešit a která je nejvíce účinná?

Pokud jste zastánci žiletek, jistě vás baví fakt, že je to rychlé a bezbolestné. Na těch nejvíce citlivých místech se ale holení nedoporučuje. Mohli byste pokožku podráždit a po oholených chloupcích dříve či později začne růst pichlavé strniště a to jistě nikdo z nás nechce. Pokud se chcete chloupků zbavit na delší dobu, nejlepším řešením je rozhodně depilace. Buď voskem nebo cukrovou pastou.

Pozornost byste ale měli nejprve věnovat tomu, proč vám vlastně chloupky na neobvyklých místech, jako jsou prsa, obličej nebo prsty, vůbec rostou. Možností může být třeba endokrinologické nebo gynekologické onemocnění nebo třeba problém s hormony. S tím vám nejlépe poradí váš lékař. A jak se chloupků nejlépe zbavit?

Horní ret

Drobný knírek má snad každá žena. Jenže zatímco blondýnky mají chloupky většinou velice světlé a jemné, tmavovlásky je mívají zbarvené někdy až do černa a mnohdy tvrdé a pevné. Pokud vám sem tam vyroste jeden zbloudilý chlup, můžete ho rychle vyškubnout pinzetou. Pokud máte chloupků více, skvěle pomáhají voskové pásky.

Dejte ale pozor, protože zároveň s chloupky si můžete strhnout i vrchní vrstvu kůže a na daném místě vám pak vyskáčou pupínky a červené fleky. Proto je nejlepší zajít za odborníky a nechat si chloupky vytrhnout voskem. Zajděte třeba k nám do studia Bomton Jalta, Florentinum nebo Brumlovka.

Prsty

Chloupků na prstech se můžete zbavit nůžky – pokud jich máte malinko a jsou jemné a světlé. Bolestnější varianta je pak pinzeta. Vosk malinko štípne, ale je to rychlé a levné. O poznání dražší, ale bezbolestná varianta je pak lazer.

Bradavky

Chloupky v okolí bradavek trápí většinou ženy s nestabilní hladinou hormonů. Více rostou například v těhotenství, v přechodu nebo po vysazení antikoncepce. Právě ta vám může hormony dát zase do rovnováhy. Pokud se ale jejímu užívání vyhýbáte, doporučujeme chloupky na tomto místě vytrhávat jemně a velmi opatrně pinzetou. 

Pokud se chcete zbavit chloupků z celého těla, přečtěte si tento článek, jak se na depilaci můžete připravit, aby byla co nejméně bolestivá a co nejvíce účinná.