Jak si správně mýt vlasy?

Doba čtení: 3 min.

Mytí vlasů se může zdát jako jedna z nejvíce jednoduchých činností. Bohužel mnoho z nás to ale dělá špatně. Správné mytí vlasů začíná u kvalitních produktů. A pokud to uděláte dobře, nebudete potřebovat litry laku a tužidel.

Nejčastějšími chybami v mytí vlasů jsou vlasy málo propláchnuté vodou, velké množství produktu, aplikace kondicionéru na celou hlavu a na mokré vlasy, mytí vlasů studenou vodou a používání přírodních produktů na vlasy barvené chemicky.

Správný postup

Než vlasy začnete mýt, nejprve je rozčesejte kartáčem, který vlasy příliš netahá a je šetrný. Základem správného mytí vlasů je kvalitní šampon. My na salonech používáme a klientům doporučujeme produkty značek Sachajuan či Moroccanoil. Šampon nesmíte nanášet v nepřiměřeném množství, bohatě stačí velikost vlašského ořechu. Ještě před tím, než šampon na vlasy nanesete, pečlivě je opláchněte. Klidně minutu dvě vlasy myjte pouze vodou, ta totiž dokáže spoustu nečistot spláchnout.

Šampon do vlasů vmasírujte, tato fáze by měla trvat zhruba dvě minuty. Poté vlasy opět důkladně umyjte teplou vodou. Pak z vlasů vodu důkladně, ale jemně vymačkejte a ještě to samé udělejte s ručníkem. Teď přichází na řadu kondicionér, který naneste pouze do spodních délek a na konečky vlasů. Opět důkladně umyjte a jemně vysušte.

Až budete vlasy fénovat, nedělejte to příliš zblízka a ne úplně horkým vzduchem. Spíš jako by do nich jen foukal jemný vítr. A nezapomeňte použít ochranný sprej. Pokud si vlasy žehlíte nebo kulmujete, použijte třeba Thermal Protection Spray od Sachajuan.