Jak vybrat ten nejlepší make-up?

Najít perfektní make-up může klidně trvat několik let. Když se vám to ale podaří, máte v podstatě vyhráno. Podle čeho vybírat?

Abyste na obličeji neměli nehezkou vrstvu béžové pasty, musíte opravdu vybírat a zkoušet pečlivě. Nevyplácí se to uspěchat. Nebojte se vyzkoušet několik odstínů, značek nebo aplikátorů. Teprve pak poznáte, jestli vám více vyhovuje tekutější nebo hutnější produkt, nanášení prsty, houbičkou či štětcem, nebo jestli se nakonec rozhodnete pro BB krém. Berte samozřejmě i v potaz svůj typ pleti. Mastné pokožce sedí hutnější konzistence, která dělá matný povrch. Suché pleti zase víc sedne krémová varianta.

Myslete také na aktuální stav vaší pokožky. Pokud vás trápí akné nebo pigmentové skvrny, i tomu budete muset výběr make-upu podřídit.V obchodě si nechte poradit, nebo se pusťte do pátrání na vlastní pěst. Nezapomínejte ale, že v obchodech je umělé světlo, kde neuvidíte výsledek na sto procent. Proto určitě vyjděte na denní světlo, nebo si řekněte o vzorečky a vyzkoušejte produkty až doma. Produkt vždy zkoušejte na spodní čelisti.

Ideální odstín by měl naprosto dokonale splývat s vaší pletí, sjednotit její barvu, zakrýt nedostatky a podtrhnout přednosti. Nejlepší barvu poznáte tak, že make-up splyne s odstínem pokožky na krku. Který odstín make-upu je pro vás ten pravý, určuje podtón vaší pleti. Ten poznáte tak, že například víte, jestli vám víc sluší zlaté nebo stříbrné šperky. Zlatá jde k teplému tónu, stříbrná ke studenému.

Chyby, na které si dejte pozor při výběru make-upu:

  • Často se stává, že zvolíme jinou barvu, než má naše pokožka, a pak to vypadá, že nám hlava nesedí ke zbytku těla. Na krku se nám pak tvoří fleky a když produkt navíc špatně rozetřeme, oddělujeme barevně hlavu od krku.
  • Zkoušíte make-up na hřbetu ruky, kde je odstín vaší pokožky jiný než na obličeji. Aplikujte barvu na spodní čelist, tak nejlépe poznáte, který vám bude nejvíc sedět.
  • Nespoléhejte se na umělé světlo v obchodě a vyjděte ven.