Jarní beuaty detox: Jak na to?

Doba čtení: 4 min.

Závislost. Každodenní potřeba. Neovladatelná touha. Nedokážeme žít bez ranní kávy, sociálních sítí, partnera, cigarety, sladkostí, dobrého jídla nebo kvalitního vína. A co když nedokážeme žít bez make-upu a beauty produktů?

Pojmy jako minimalismus, udržitelnost a přirozenost ještě nikdy nebyly více trendy než dnes. A platí to i v kosmetice. Mít kosmetickou poličku plnou věcí, které stejně nepoužíváte, je absolutní nesmysl. Není to ani ekologické, ani výhodné. Nemusíte se hned pouštět do radikálního úklidu a vyhodit vše, na co přijdete.

Žádný extrém není v pořádku, přesto je teď víc než kdy dřív potřeba se zamyslet nad tím, co vlastně používáte a jak se ke své pleti a tělu chováte. “Používejte raději méně produktů, které jsou kvalitní a správně zvolené pro daný typ pleti, než hodně špatných a nevyhovujících,” radí kosmetička Karolína Kašparovská.Přicházející jaro je navíc ideální čas, kdy se do detoxu pustit.

Inspirujte se třeba u Skandinávek, které přesně vědí, jak na to. Pleť v zásadě jen hydratují, čistí a chrání před slunečním zářením. Vystačí si jen s málem a na jejich kráse to rozhodně neubírá, spíš naopak. 

Kosmetický půst můžete vyzkoušet jako takový malý experiment. Zkuste pár dnů používat jen úplný základ a sledujte, co to s vámi udělá. Vaše pleť se bude nejspíš trochu bouřit, bude suchá i mastná zároveň, za čas se ale začne dávat do kupy. Navíc se pak ani nemusíte tolik líčít, budete prostě krásná tak, jak jste.

#nomakeup

Žádný make-up je teď navíc velkým trendem. Od líčidel si můžete odpočinout během víkendů nebo dovolených. A třeba vás to nakonec začne bavit. Navíc během půstu skvěle zjistíte, které produkty opravdu potřebujete. “Úplný půst je ale nesmysl. Mohli byste si tím akorát uškodit,” upozorňuje kosmetička Martina Vondráková. Pokožka se podle ní na kosmetice nemůže stát závislou. Závislost si můžeme vytvořit pouze v naší hlavě. 

Až se pak pustíte do úklidu svého beauty koutku, myslete na to, že nejdůležitější je pravidelná péče. “Každá žena by doma měla mít určitě produkty na odličování, i v případě, že se nelíčí. Pokud se jedná o mladou slečnu, nepotřebuje tolik produktů jako třeba zralá pleť. Většinou postačí lehčí hydratační krém, ale určitě záleží na přesném typu pleti. Starší dámy už potřebují něco jiného, sérum, denní i noční krém. Důležité je nezapomínat ani na pravidelný peeling pleti a to aspoň jednou týdně, to samé platí i o maskách,” radí kosmetička Karolína.

Pokud se budete chtít do beauty detoxu pustit, raději se poraďte se svou kosmetičkou. Ta vám zároveň může pomoci s redukováním toho, co používáte, abyste si zbytečně neuškodili. 

Na konzultaci se můžete objednat TADY.

Produkty, které budete potřebovat

Levandulový olej, Rodin

Luxusní pleťový olej plně nahradí denní, noční i oční krém.
4250 Kč

Bohatý krém na ruce a tělo s lehkou texturou obsahuje jedinečnou směs silně hydratačních a vyživujících složek s léčivými účinky a antioxidanty.
2150 Kč

1 reakce