Jarní detox pleti: čistěte a hydratujte

I když mínusové teploty tomu zatím nenasvědčují, jaro se blíží. A je důležité, aby na to vaše pleť byla připravena. Po zimě totiž může být unavená, přesušená nebo podrážděná. A právě proto je čas na trochu péče k jejímu oživení.

Pitný režim

Toužíte po pružné pleti bez vrásek? Tak pijte. Dostatek tekutin hydratuje pleť zevnitř a to jí velmi prospívá. Zima pleť ale nešetřila, a tak hydratace zevnitř nemusí stačit. K odličování proto volte produkty, které pleť nevysušují, ale naopak ji pomáhají hydratovat. Také pomáhá například minerální voda ve spreji nebo růžová voda.

Čištění pleti a výměna kosmetiky

Pro jarní péči si připravte na poličky v koupelnách spíše lehčí kosmetiku. Především hydratační krémy, které pleť nezatíží, ale dostatečně ji zvlhčí. Zkoušejte a vyberte si přesně, co vám bude vyhovovat. Nepsaným pravidlem je ranní používání hydratačního krému s UV faktorem.

Pokud si nevíte rady, tak v Bomton studiích vám nabízíme pleťové ošetření luxusní švýcarskou kosmetikou La Prairie, která obnovuje jednotlivé buňky pleti a francouzskou kosmetikou Esthederm, která řeší disfunkce pleti.

Peelingy a masky

Po zimě si pleť zaslouží alespoň jednou za týden peeling, při kterém se odstraní neviditelná vrstva odumřelých kožních buněk. Pro jarní detox si zvolte peeling speciálně určený pro oživení pleti. Pokud máte citlivější pleť, zajděte do jednoho z Bomton studií, kde vám odbornice vytvoří očistu pleti na míru, aniž by došlo k jejímu ještě většímu podráždění. Můžete si vybrat z celé řady typů ošetření.

Peelingy můžete prokládat pleťovými maskami. Volte masku podle své pokožky. Na jaře opět zaboduje nejvíce hydratační a detoxikační maska. Díky tomu bude vaše pleť opět zářit.