K čemu slouží kyselina hyaluronová?

Doba čtení: 3 min.

Zastavte se k nám ve dnech 27. – 29.6. a dopřejte si plné a hydratované rty se slevou 20 %.
Napište nám do zpráv na Instagramu nebo zavolejte na číslo 773 102 108. Těší se na Vás paní doktorka Leila Dianiška a tým Bomton Clinic.

Pokud o zákroku přemýšlíte, přečtěte si více o kyselině hyaluronové.

V posledních několika málo letech jsme o ní slyšeli už mnoho. Ale víte k čemu je tahle záhadná tekutina doopravdy dobrá?

Asi její nejdůležitější a nejlepší vlastnost je ta, že dokáže naší pleti dopřát opravdu důkladnou dávku hydratace. A díky dnešním možnostem navíc velice rychle. Přidává se často do krému a sér, ale můžete si ji nechat píchnout přímo do kůže. Nedávno se navíc objevila ve zcela nové podobě – jako doplněk stravy.

Kyselina hyaluronová se vyskytuje uvnitř naší pokožky. Díky schopnosti vázat na sebe vodu pomáhá pokožku hydratovat, zvyšovat její elasticitu i pružnost. Pokud pleť není dostatečně hydratovaná, jsou na ní hned vidět vrásky, šedá barva a jiné nedostatky. S přibývajícím věkem její množství v našem těle ale ubývá. To může vyřešit lokální použití právě kyseliny hyaluronové.

Dokáže na sebe navázat velké množství vody, čímž tělo i plěť hydratuje. Zajišťuje vyplňování objemu v kůži, lubrikaci a pomáhá buňkám, aby se mohly v tkáních lépe pohybovat. Pokud se tedy rozhodnete kyselinu hyaluronovou dostat zpět do kůže, můžete k tomu využít mnoho způsobů.

Používejte každý den krém nebo sérum, které ji obsahují. Stejně tak potraviny – existuje mnoho jídel, ve kterých kyselinu hyalurnovou najdeme. Nejčastěji je obsažena třeba v banánech nebo sóje. Mnoho potravin její hladinu v těle zvyšuje. Jsou to třeba špenát, květák, jahody nebo rajčata. Najdeme ji ale i ve vnitřnostech či kloubech a šlachách, proto si dejte jednou zač třeba ledvinky, játra nebo silný vývar.

A nebo to vyřeště jednoduše a rychle. Nechte si kyselinu vpíchnout do kůže. Gel vyhladí vrásky okamžitě.