Kadeřnice Sandra o úspěchu a neúspěchu

Doba čtení: 3 min.

Naše kadeřnice Sandra Nisterová napsala povídání o tom, jak se poučila z neúspěchu a kam se díky němu posunula.

Vzpomínám na den, kdy jsem seděla ve školní lavici a prohlížela si kadeřnický magazín, ale jakoby to s kadeřníky nemělo vůbec nic společného. Tedy alespoň ne s těmi, které jsem znala. Bylo to nové, zajímavé, originální. V ten moment jsem svou práci začala vnímat jinak a slíbila jsem si, že půjdu touto cestou.

Uběhly tři roky a já stojím na pracovní cestě, kterou jsem si vysnila. Opravdu jsem si splnila sen, dostala jsem se mezi umělce, kteří mne motivovali od samého začátku, mohu je pozorovat a učit se od nich. Další čtyři roky práce mezi nejlepšími mi daly spoustu zkušeností, ale ta největší zkušenost přišla při focení kolekce do prestižní kadeřnické soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards.

Podoba kreativního umění, které jsem před čtyřmi lety obdivovala, se jednoho dne stala možnou i pro mě a já tomu do poslední chvíle focení nevěřila. Když jsem nad kolekcí přemýšlela, věděla jsem, že jde o vše, o každý malý detail toho, co vymyslím, toho co vytvořím.

Protože mám možnost fotit s jedním z nejlepších fotografů u nás a já nesmím selhat. Vlasy, make-up, koncept, styling, modelky, všechno vymyšlené do detailu, nesmím zklamat sebe, ani tým. Celý den byl skvělý, cítila jsem, jak sama sebe posouvám do neznámého protředí, které však cítím za své, sama sebe posouvám dál, než jsem si byla schopná kdy představit.

Byl to zážitek, byla to zkušenost a velké učení, při kterém jsem musela kontrolovat sama sebe. Největší zkušenost za celou praxi. Tato kolekce se nestala tou nominovanou a já nechci, aby tato fráze zněla pouze jako klišé, ale pro mě je velkým úspěchem má účast v soutěži a to, že jsem v den focení ze sebe dostala možné maximum, které jsem v sobě měla.

Třeba další ročník bude úspěšnější. Věřme v sami sebe a nepodceňujme ani minutu práce, kterou pro svůj sen, ať je jakýkoliv, děláme.

Vlasy: Sandra Nisterová | Bomton
Foto: Matúš Tóth
Make-up: Ivana Tokárska
Styling: Tereza Kytková, Celine