Kompletní návod, jak získat tělo svých snů

Doba čtení: 3 min.

Toužíte po krásném a zdravém těle? Stále přemýšlíte, jak to udělat, abyste se ve svém těle cítili dobře? Recept není nijak složitý. Přesto je za ním každodenní práce, která vám ale přinese úžasné výsledky. Co opravdu funguje?

Jestliže chcete, aby výsledky byly vidět, aby vaše úsilí netrvalo roky a vy jste se konečně cítili zdraví a fit, musíte si nejprve uvědomit jednu podstatnou věc. Nemůžete o sebe pečovat jen občas. Všechny následující kroky by se měly stát vaší rutinou, vaším denním chlebem. Myslete na to, že péče o vás je investicí, která se vám rozhodně vyplatí. Jde jen o vaše zdraví, o vaši krásu a o vaše sebevědomí.

Pleť

Důležitou součástní každodenní péče o pleť je odličování a hydratace. Pleť čistěte dvakrát denně, vždy ráno a večer. Jednou týdně použijte také masku na obličej. Pijte dostatečné množství čisté vody a po ránu si dejte skleničku vlažné vody. A pamatujte, že nikdy nesmíte mýt obličej teplou vodou. Ta rozšiřuje póry.

Tělo

Důslednou péči si zaslouží i kůže na těle. Po každé koupeli dobře namažte tělo hydratačním mlékem. Ideálně dokud je kůže ještě vlhká, krém se tak do pokožky lépe absorbuje. A určitě zkuste otužování. Nemusíte hned skákat do kádě s ledem, pro začátek stačí, když na konci každé sprchy tělo opláchnete studenou vodou. Pokožka se tím prokrví a zamezíte také vzniku celulitidy.

Sport

Motivací pro pravidelný sport nebo cvičení by vám měl být úžasný pocit po něm a také silné a zdravé tělo. Sport je úžasná očista mysli a báječně prospívá celému tělu. Pokud máte sedavé zaměstnání a nic neděláte, měli byste rychle začít. Ideálně každý den alespoň půl hodiny si dát lehké protahování, jógu, pilates nebo plavání. Snažte se co nejvíce chodit a nepoužívat výtah nebo eskalátory.

Pohyb střídejte, jednou si dejte rychlé kardio, další den posilování a potom něco klidnějšího. Musí vás to hlavně bavit. Zkusit můžete také cvičení na Power Platu, které funguje na celé tělo. Více si přečtěte v tomto rozhovoru s naším trenérem Martinem

Jídlo

Nezapomínejte ani na zdravý a vyvážený jídelníček. Pravidelně snídejte, pijte hodně čisté vody, nepřejídejte se a občas si dopřejte cokoliv, na co máte zrovna chuť. Na vašem talíři by neměly chybět bílkoviny, sacharidy a hodně ovoce či zeleniny. Snažte se zjistit, co vám dělá dobře a které jídlo vám naopak nesvědčí.

Regenerace

Na odpočinek byste opravdu zapomínat neměli. Pokud cvičíte každý den, alespoň jeden den v týdnu si dejte pauzu. Běžte třeba jen na procházku do přírody nebo protáhněte svaly klidným plaváním. Dostatečnou pozornost věnujte také spánku a snažte se spát alespoň 7 hodin denně.

Určitě doporučujeme také masáž, při které si dokonale odpočinete. Více se o našich masážích dozvíte tady.