Last minute diety, které fungují

Doba čtení: 3 min.

I když nejsme zastánci rychlých diet a raději bychom vám doporučili hubnout pomalu a hýbat se, víme, že ne vždy je to možné. Respektive ne vždy máme na pozvolnou změnu čas. Proto jsme vybrali 3 populární a účinné dietní plány, se kterými se do formy dostanete ještě před dovolenou.

1. Cambridge Weight Plan

Komplexní program má tři fáze: redukční, stabilizační a udržovací. V první fázi je cílem opravdu zhubnout, ta druhá slouží ke stabilizaci váhy a eliminaci jojo efektu a třetí by vám už měla vydržet dlouhou dobu. Výhodou této diety je, že ji sestavil tým lékařů. Příjem makro a mikro živin je vyvážený a celým procesem vás povede zkušený odborník. Sestaví vám jídelníček na míru, takže vám odpadnou starosti s tím, co byste měli a neměli jíst.

2. Keto

Tenhle osvědčený způsob hubnutí existuje už od 70. let. Funguje na principu ketózy. To je stav organismu, který nastane ve chvíli, kdy v jídelníčku snížíte příjem sacharidů a jednoduchých cukrů na minimum. Vynecháte tedy pečivo, rýži, těstoviny, luštěniny a ovoce. Tělo pak jako zdroj energie využívá vlastní tukové zásoby a vy začínáte hubnout. První výsledky uvidíte již během několika dní. I tahle dieta má tři fáze. V první jíte pouze keto přípravky, které si můžete objednat a dostanete k nim i návod, co a kdy máte jíst. Jednoduché a účinné.

3. Nupo

Nupo neboli nízkoenergetická dieta. Příjem kalorií na den se pohybuje okolo 800, což je velmi málo, díky tomu je ale hubnutí rychlé. Příjem sacharidů, bílkovin a tuků je vyvážený, čímž předejdete příchodu jojo efektu. Nápoje a polévky jsou jednoduché na přípravu a velmi chutné.

Pokud se na některou z těchto diet vrhnete, myslete na to, že návrat k „normálnímu“ jídlu by měl být pomalý a jídlo by mělo být zdravé a nutričně hodnotné. Pokud se po měsíci na redukční dietě vrhnete na pizzu a koláč, jojo efekt vás nemine. Snažte se proto raději a pozvolnou změnu a pravidelný pohyb. Třeba u nás v Bomton Power Concept.