Muži a dlouhé vlasy. Ano, nebo ne?

Myslíte si, že dlouhé vlasy sluší jen ženám? Ale vůbec ne! S pořádnou hřívou můžete být víc chlap, než byste čekali.

Aby vám dlouhé vlasy slušely, měly by být zdravé, dostatečně husté a správně ostříhané. Někomu sluší délka po ramena, někomu klidně až na lopatky. “Pokud jsou vlasy vhodné, preferuji střih do jedné délky. Vlasy jsou díky tomu v koncích plnější, úprava je jednoduchá a vynikne hustota a kvalita vlasů,” radí David Vaněk.

Základ péče je pak samozřejmě kvalitní šampón, kondicionér a maska. Pravidelně chodit na zastřižení konečků a vlasovou kúru. Dlouhé vlasy navíc vyžadují více hydratace v koncích, proto určitě používejte i vlasové oleje. Po mytí vetřete do mokrých nebo suchých konečků.

A jak na styling dlouhých vlasů? Pokud nemáte rádi vlasy příliš upravené a spíš preferujete nedbalou eleganci, nechávejte je volně uschnout. U delších vlasů je lepší, když nevypadají čerstvě vyfoukané. K rozčesání vám pak postačí jen prsty. Do vlasů můžete pak vetřít trochu vosku, abyste zvýraznili jednotlivé prameny.

Hřeben a gel pak používejte při zvláštních příležitostech, například až budete chtít být trochu za gentlemana a mít vlasy ulíznuté dozadu. K obleku se ale skvěle hodí i neupravený rozcuch.

Muži, kterým dlouhé vlasy zatraceně sluší:

Brad Pitt
Jared Leto
David Beckham