My beauty routine: Olga Menzelová

Producentka, majitelka a výkonná ředitelka společnosti Medialogue, Olga Menzelová (38), na první pohled zaujme nádhernými vlasy. Kromě náročné práce jí čas vyplňuje ještě výchova dvou malých holčiček. Jak se o sebe stará žena, která vypadá za všech okolností upraveně?

Jak pečujete o vlasy?
O vlasy se mi stará úžasná kadeřnice Sandra z Bomton Brumlovka a ta ví, co je pro mé vlasy nejlepší. Moje vlasy jsou kudrnaté, porézní, mám jich hodně, takže i podle toho musí vybírat kosmetiku. Teď chceme vyzkoušet metodu agave treatment, na kterou se moc těším. Jde o částečné narovnání vlasů. Bude to asi do určité míry chemické, ale jsem na to moc zvědavá. Mám totiž vlasy jak ze tří paní dohromady, takže se špatně upravují. A abych si je sama doma žehlila, tak na to vůbec nemám čas ani trpělivost.

Bez kterého kosmetického produktu nevyjdete z domu?
Jsem ekzematik a mám suchou kůži, takže u sebe stále potřebuji mít krém na ruce a jelení lůj.

Dvoufázový odličovač očí a rtů pro jemnou a citlivou pokožku, Institut Esthederm, 790 Kč

Jak se líčíte na běžný den?
Nic moc. Líčím se málo, teď v zimě se natírám bb creamem, make-upy moc nepoužívám. Občas řasenku, ale teď mi kosmetička Martinka zrovna nabarvila řasy, takže ani řasenka není potřeba. Líčení na běžný den je u mě opravdu minimální, navíc čím jsem starší, tím se líčím méně.

Cvičíte?
Chodím sem do Bomtonu k Radkovi na Power Plate a jsem z toho tak nadšená, že jsem si přístroj pořídila i domů. Je to senzační cvičení, které šetří čas, Radek mě naučil spoustu věcí. Díky tomu, že přístroj vibruje, tak na něm strávíte daleko méně času, než jiným cvičením a výsledky jsou opravdu neuvěřitelné. Power Plate je multifunkční přístroj, téměř každé ráno si na něm zacvičím aspoň 15 minut, obrovsky mě to nabije energií.

Které kosmetické produkty používáte každý den?
Dbám na dobré odlíčení, i kdybych byla sebeunavenější, tak bez odlíčení nejdu spát. Používám odličovací produkty Esthederm. Pak také denní a noční krém.

Jak relaxujete?
Nejraději sportem. Ale i rychlá procházka se psem je fajn. Nebo cvičení na Power Platu. A když mám možnost se pořádně vyspat, tak to je nadevše.

Hydratační čisticí mléko, Institut Esthederm, 680 Kč

Co děláte, když potřebujete rychle vypadat hezky?
Na unavenou pleť u mě skvěle fungují různé masky a rozjasňovače.

Kdo vás inspiruje, co se týče líčení a vlasů?
Vždy mě inspiruje žena, která má čistou pleť, je hezky upravená a má zdravé vlasy. Moc se mi také líbí starší dámy, které mají vrásky a přesto jsou krásné. Připadá mi divné, když jsou úpravy vidět a z obličeje se ztrácí přirozenost. Takhle bych dopadnout určitě nechtěla.

Jak se líčíte na večer?
Vždycky dbám na to, abych neměla nalíčenou výrazně pusu i oči, vždy jen jedno nebo druhé. Dodnes jsem se ale nenaučila používat oční stíny. Proto když chci, aby mi to opravdu slušelo, nechám se nalíčit od profesionálů, třeba tady v Bomtonu. Holky tu jsou opravdu šikovné.

 

Nejoblíbenější vůně?
Mnoho let jsem používala Lauru od Laury Biagiotti, pak jsem ale objevila obchod Ingredients, takže teď chodím pro vůně jedině tam. Jakub Kopčák, majitel obchodu, mi vždy skvěle poradí. Momentálně je mým favoritem parfém Baccarat Rouge 540. Voní nádherně žensky. Vtipně to ohodnotila moje dcera Anička, když řekla, že voním jako cukrová vata.

Máte nějaký kosmetický fígl?
Když jsem hodně unavená, tak vždycky pomůžou kostky ledu. Pleť okamžitě rozjasní a oživí.